Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a decis ca Galatasaray Istanbul a fost nedreptățită de UEFA pe tema fair play-ul financiar

Evening Standard
UEFA

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a dat dreptate clubului turc de fotbal Galatasaray Istanbul, care a reproşat UEFA că a pus sub semnul întrebării un acord încheiat în legătură cu fair play-ul financiar, scrie AFP, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Kovesi, despre existența unor fotografii cu Sebastian Ghiță: Dacă exista, sunt de la evenimente ale instituțiilor statului. Pot apărea și poze false

În iunie 2018, UEFA a încheiat un acord - o sancţiune negociată - cu Galatasaray, grupare considerată vinovată de nerespectarea fair play-ului financiar.

Introdus în 2011, fair play-ul financiar interzice cluburilor angajate în competiţiile europene (Liga Campionilor, Europa League) să cheltuiască mai mult decât produc.

Odată cu acest acord, clubul turc s-a angajat, pentru sezoanele 2018-2022, la o "contribuţie financiară" putând ajunge la 15 milioane de euro, o limitare a numărului de jucători în competiţiile UEFA şi o "limitare semnificativă a cheltuielilor pe piaţa transferurilor".

Acordul a fost încheiat cu anchetatorul şef al ICFC, instanţa însărcinată cu controlul financiar al cluburilor în cadrul UEFA. ICFC este împărţită în camera de instrucţie, care anchetează presupuse nereguli, şi camera de judecată, ce decide eventuale sancţiuni.

În urma încheierii acestui acord, preşedintele ICFC a cerut o analiză efectuată de a doua cameră, cea de judecată. Aceasta a decis la începutul lui octombrie să trimită dosarul clubului turc camerei de instrucţie pentru un "examen mai amănunţit".

În cazul acestei decizii luate la începutul lui octombrie, TAS a dat dreptate clubului turc şi a "restabilit" decizia iniţială a camerei de instrucţie a ICFC şi acordul negociat.

Clubul Paris Saint-Germain, vizat şi el de de o anchetă în legătură cu nerespectarea fair play-ului financiar, s-a adresat şi el TAS din motive asemănătoare celor ale lui Galatasaray.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.