Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Triunghiul tensiunilor: SUA denunță, Iranul spune 'PAS' Rusiei

thedailybeast.com
iran

Avioanele de luptă ruse nu mai au voie să folosească o bază aeriană iraniană pentru a lansa bombardamente în Siria, a anunţat luni Ministerul de Externe iranian, informează agenţia de presă rusă Tass, citată de DPA. 

Avioane de război ruseşti au folosit săptămâna trecută baza aeriană Nojeh din provincia iraniană Hamadan (vest) pentru a lansa lovituri aeriene în Siria. Statele Unite ale Americii au afirmat că, prin acţiunile sale, Rusia ar putea încălca o rezoluţie ONU privind furnizarea de avioane de război Iranului.

Universitatea de Apărare spală plagiatul ministrului 'Apud'


Baza aeriană Nojeh este 'în prezent închisă' pentru utilizarea sa de către avioanele de război ruseşti, a afirmat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe iranian, Bahram Ghasemi, fără a menţiona motivul. 

Rusia şi Iranul nu au un acord formal pentru utilizarea bazei, însă dispun de o serie de acorduri de colaborare împotriva terorismului, a precizat diplomatul. 

'Pe problemele privind lupta împotriva terorismului şi a Stat Islamic, poziţiile Iranului şi cele ale Rusiei sunt foarte asemănătoare. Situaţia în regiune este importantă pentru noi. Securitatea Iranului depinde de ea', a spus Ghasemi, potrivit agerpres.ro.

Tot sTrăptămâna trecută, Statele Unite au denunţat decizia "nefericită" a Rusiei de a utiliza o bază iraniană pentru efectuarea de raiduri aeriene în Siria, argumentând că ar fi o încălcare a unei rezoluţii ONU, iar secretarul de Stat John Kerry l-a sunat pe şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, care a respins acuzaţiile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.