Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trompetistul de jazz Ibrahim Maalouf a fost condamnat la închisoare pentru agresiuni sexuale asupra unei adolescente de 14 ani

Informatia Zilei
Ibrahim Maalouf

Tribunalul Corecţional din Creteil l-a condamnat vineri pe trompetistul franco-libanez Ibrahim Maalouf la patru luni de închisoare cu suspendare pentru comiterea unei agresiuni sexuale asupra unei adolescente de 14 ani, informează AFP, informează Agerpres.

De asemenea, tribunalul francez l-a condamnat pe renumitul artist la plata unei amenzi de 20.000 de euro. În timpul unei audieri ce a avut loc la începutul lunii noiembrie, procurorul desemnat în acest caz ceruse o pedeapsă de şase luni de închisoare cu suspendare.

Artistul franco-libanez, care a fost prezent în sala de judecată vineri în momentul pronunţării sentinţei, a negat întotdeauna acuzaţia de agresiune sexuală, invocând "dezamăgirea amoroasă" a unei adolescente care s-a simţit respinsă.

În timpul procesului, două versiuni ale faptelor, complet opuse, au fost prezentate: aceea a tinerei femei, ajunsă între timp la vârsta de 18 ani, care a declarat în instanţă că muzicianul ar fi sărutat-o prima dată într-o seară, în faţa unui cinematograf, în 2013, şi versiunea trompetistului de jazz, care a afirmat că a respins avansurile tinerei. "I-am prins încheieturile mâinilor, m-am îndepărtat de ea, fără să o bruschez", a declarat muzicianul.

Două zile mai târziu, potrivit reclamantei, muzicianul ar fi sărutat-o din nou, de această dată în studioul lui de înregistrări muzicale din Ivry-sur-Seine, unde tânăra participa la un stagiu de pregătire profesională. Artistul ar fi "prins-o de şolduri", mimând un act sexual. "Îi simţeam sexul în spatele meu, peste fesele mele", a declarat ea în faţa anchetatorilor.

Acel al doilea episod nu ar fi existat niciodată, a susţinut în instanţă celebrul trompetist, recompensat cu patru premii Victoires de la Musique şi cu un premiu Cesar pentru cea mai bună muzică de film. "În niciun caz nu am simţit vreo atracţie fizică sau sexuală" faţă de această "adolescentă", a insistat artistul, care a mărturisit totuşi că se simte "vinovat" pentru faptul că nu a "ştiut să impună anumite limite".

Părinţii tinerei au semnalat autorităţilor aceste fapte un an mai târziu, după ce ea s-a confesat unui medic. Tânăra a început să se automutileze şi să sufere de tulburări de alimentaţie şi, de atunci, a fost de mai multe ori spitalizată şi a efectuat mai multe şedinţe de terapie. O anchetă a fost demarată în urma acelor spitalizări, care au dus la arestarea muzicianului Ibrahim Maalouf în ianuarie 2017.

"Chiar credeţi că o tânără a cărei stare de sănătate s-a degradat - acesta fiind un fapt obiectiv - a decis să mintă, pentru nimic altceva, doar pentru că s-ar fi simţit vexată pentru că a fost respinsă?", a declarat, enervat, procurorul de caz în rechizitoriul său.

În schimb, avocata lui Ibrahim Maalouf, Maud Sobel, a vorbit despre "o dezamăgire amoroasă" a unei tinere care "ar fi dorit ca această fărădelege să continue".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.