Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trupurile celor doi militari ucişi în Afganistan au fost repatriate

Mihnea Motoc

Trupurile neînsufleţite ale celor doi militari români căzuţi în Afganistan - sublocotenentul post-mortem Adrian Vizireanu şi sublocotenentul post-mortem Iulian Dumitrescu - au fost repatriate luni seară, aeronava CJ 27 Spartan cu cele două sicrie aterizând în jurul orei 20,30 la Baza 90 Transport Aerian. Ceremonia a debutat cu imnul naţional şi a continuat cu o slujbă religioasă, în prezenţa familiilor militarilor căzuţi, a ministrului Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, şi a ambasadorului SUA la Bucureşti, Hans Klemm.

"Nu sunt cuvinte în care să încapă durerea noastră de acum, când cei doi eroi ai noştri ajung înapoi în ţară, acasă. (...) Ei au căzut luptând, cu arma în mână, salvându-i şi pe alţii, arătând ceea ce au mai bun Forţele române pentru Operaţii Speciale şi forţele noastre armate. Nici eu şi nici conducerea militară a armatei nu avem niciun fel de ezitări în a spune răspicat despre eroii noştri că au căzut la datorie dându-şi viaţa pentru ţară şi pentru noi. Sunt încredinţat că Forţele pentru Operaţii Speciale, armata noastră, va merge cu şi mai multă dârzenie după sacrificiul lor mai departe în misiunile aspre ce le sunt încredinţate. Camaradul lor, sergentul Bogdan Dragomir, e mai bine şi putem spera că le va duce mai departe năzuinţele, aspiraţiile şi crezul. Noi nu îi vom putea uita nicicând", a afirmat Motoc, în discursul susţinut în cadrul ceremoniei, conform Agerpres.

 

El a transmis condoleanţe familiilor, precum şi regretul său personal şi al întregii armate pentru moartea celor doi militari. De asemenea, ministrul a asigurat rudele acestora de tot sprijinul şi susţinerea armatei.

 

"Sublocotenentul post-mortem Dumitrescu şi sublocotenentul post-mortem Vizireanu intră în Panteonul eroilor noştri de azi la care ne plecăm şi ne vom pleca mereu cu respect, admiraţie şi pioşenie", a mai spus demnitarul.

 

Doi militari români şi-au pierdut viaţa şi un al treilea a fost rănit în urma unui incident care a avut loc sâmbătă, ora 10,45, în apropiere de localitatea Kandahar, pe timpul executării unei misiuni de instruire a poliţiştilor afgani, informează MApN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.