Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader anunță că Augustin Lazăr are RIVAL pentru șefia Parchetului General: Procurorul care l-a INTERCEPTAT pe Traian Băsescu intră în cursă

facebook.com
Parchetul General

Marian Drilea, procuror DIICOT, și-a depus candidatura pentru funcția de procuror general al României, aceasta fiind a cea de-a doua candidatură pentru conducerea Parchetului General după ce a lui Augustin Lazăr, a anunțat, pentru MEDIAFAX, ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, pentru MEDIAFAX, că Marian Drilea, procuror DIICOT, și-a depus candidatura pentru funcția de procuror general al României. Drilea a instrumentat un dosar care îl viza pe Sorin Blejnar și în care a apărut, în interceptări, și Traian Basescu.

Citește și: Lovitură pentru clienții Orange! Ce se întâmplă cu rețeaua

Este cea de-a doua candidatură pentru conducerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție după ce a actualului procuror general Augustin Lazăr.

Joi este ultima zi în care procurorii interesați de această funcție își pot depune candidaturile.

Citește și: Concursul muzical internaţional Eurovision 2019 ar putea fi anulat! Care este cauza

Lista persoanelor care îndeplinesc condițiile legale de participare la selecţie și programarea interviului se vor afișa la sediul Ministerului Justiţiei şi se vor publica pe pagina Internet a acestuia, la data de 29 martie 2019.

Ulterior, candidații participanţi la selecţie vor susține, în perioada 3-4 aprilie 2019, un interviu cu ministrul justiției, audierea fiind transmisă în direct, audiovideo, pe pagina de internet a Ministerului Justiției.

Citește și: Lovitură pentru Tudor Chirilă! Cum s-a ales artistul cu dosar penal

Rezultatele selecţiei se vor afișa la sediul Ministerului Justiţiei şi se vor publica pe pagina Internet a acestuia, pe 5 aprilie 2019.

Propunerea ministrului justiției va fi înaintată Secției pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, în vederea obținerii avizului urmând ca, după obținerea acestuia, ministrul justiției să înainteze propunerea Președintelui României, în vederea numirii în funcția de conducere de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Citește și: Liderii PSD-ALDE au făcut anunțul! Ce s-ar putea întâmpla cu facturile la gaze .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.