Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader, declarații de ULTIMĂ ORĂ după întâlnirea cu ambasadorii: 'N-a existat niciun reproș'

Inquam Photos / Octav Ganea
tudorel toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat miercuri, după întâlnirea avută cu mai mulţi ambasadori, că o primă concluzie este că nu se contestă libertatea de legiferare şi necesitatea modificării legilor Justiţiei în acord cu exigenţele constituţionale şi a dat asigurări că nu a existat niciun reproş din partea diplomaţilor pe acest subiect. 

"Ca o primă concluzie, nimeni nu contestă libertatea de legiferare, nimeni nu contestă necesitatea modificării legilor Justiţiei în acord cu exigenţele constituţionale, în acord cu standardele europene, nimeni nu contestă necesitatea adoptării unor soluţii echitabile în legile Justiţiei", a declarat Tudorel Toader, la finalul întâlnirii de la Ministerul Justiţiei cu mai mulţi ambasadori, conform agerpres.ro.

Întrebat dacă în cadrul întâlnirii au fost reproşuri din partea diplomaţilor, Toader a răspuns: "Nu. Vă asigur că n-a existat niciun reproş. A fost o discuţie absolut constructivă, o discuţie lămuritoare, o discuţie care e normal şi necesar să aibă loc între instituţii". 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a avut miercuri o întrevedere cu şefii misiunilor diplomatice din zece ţări. 

Recentele evoluţii legislative, stadiul îndeplinirii celor 12 recomandări din MCV, echilibrul şi separaţia puterilor în stat, precum şi structurarea statului de drept s-au numărat printre principalele teme de discuţie cu ambasadorii Belgiei, Canadei, Estoniei, Franţei, Germaniei, Marii Britanii, Olandei, Sloveniei, Statelor Unite ale Americii şi Suediei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.