Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader iese la atac după ce Iohannis a cerut demisia șefului DIICOT: 'Să observăm distincțiile'

Inquam Photos / Octav Ganea
Guvern Tudorel Toader

Fostul ministru Tudorel Toader a declarat pentru STIRIPESURSE.RO, în contextul în care Klaus Iohannis a solicitat demisia șefului DIICOT, că în ecuația numirii lui Felix Bănilă el a făcut propunerea, însă președintele a emis decretul de numire. „Să observăm distincțiile”, afirmă Toader.

„În ecuația numirii lui Felix Bănilă, competențele au fost distribuite astfel: eu am făcut propunerea, Secția pentru procurori din CSM a dat aviz pozitiv, iar președintele României a emis decretul de numire. Să observăm distincțiile dintre a face o propunere, a da un aviz consultativ și a emite un decret de numire în funcție”, a declarat Tudorel Toader pentru STIRIPESURSE.RO.

CTP, show în scandalul Rovana Plumb: 'Ne vorbește de 800.000 de lei, cum aș vorbi eu de 800 de lei'. Nici Dăncilă nu scapă de criticile jurnalistului

Klaus Iohannis a solicitat ieri demisia lui Felix Bănila din funcţia de procuror-şef al DIICOT, pe fondul gestionării anchetei din Caracal.

În urmă cu un an, Klaus Iohannis a acceptat propunerea lui Tudorel Toader și l-a numit pe Felix Bănilă în funcția de procuror-șef al DIICOT. Felix Bănilă a primit aviz favorabil din partea Secţiei pentru procurori a CSM cu un vot strâns, de 4-3 în favoarea lui.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.