Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader îşi prezintă realizările de la Bruxelles: Rezultatele obţinute în Consiliul JAI

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Tudorel Toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, prezintă ultimele măsuri adoptate în Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne, sub preşedinţia română a Consiliului UE.

Astfel, potrivit unui comunicat al Ministerului Justiţiei, Consiliul a convenit asupra poziției sale în ceea ce privește directiva privind desemnarea reprezentanților legali în scopul obținerii de probe în cadrul procedurilor penale. Directiva în chestiune face parte dintr-un pachet prin care se urmărește îmbunătățirea accesului transfrontalier la probele electronice prin instituirea unui cadru juridic prin care ordinele judecătorești să poată fi adresate direct furnizorilor de servicii care își desfășoară activitatea în UE.

CITEȘTE ȘI: Adevărul despre diabet: Un medic specialist distruge miturile despre această afecţiune

Consiliul a purtat dezbateri și cu privire la mandatele necesare pentru negocierea celui de al doilea protocol adițional la Convenția de la Budapesta și a unui acord între UE și SUA privind facilitarea accesului la probele electronice. Mandatele în cauză sunt esențiale pentru completarea pachetului legislativ referitor la probele electronice, în vederea asigurării unui acces rapid și eficace la probele electronice stocate în afara UE. Miniștrii au oferit orientări generale și politice pentru ghidarea lucrărilor la nivel tehnic și pentru adoptarea ulterioară a mandatelor în cursul președinției române.

"Autoritățile noastre din domeniul justiției și al aplicării legii au nevoie de un acces eficace și mai rapid la probele electronice în cadrul procedurilor penale. Ca să ne asigurăm că ne atingem obiectivele, acționăm acum pe două fronturi: în interiorul UE, prin introducerea de noi norme pentru ca ordinele să fie adresate direct furnizorilor de servicii, și în afara UE, prin purtarea de discuții cu principalii actori, în special cu SUA, în vederea unor acorduri prin care comunicarea reciprocă de probe electronice să devină mai rapidă și mai sigură", a declarat Tudorel Toader.

Președinția a informat Consiliul cu privire la dosarele legislative în cazul cărora s-au obținut acorduri politice și care vor fi adoptate definitiv înainte de încheierea actualei legislaturi. Se numără printre acestea directiva privind fraudele mijloacelor de plată, altele decât numerarul, directiva privind conținutul digital și directiva privind vânzarea de bunuri.

CITEȘTE ȘI: Pericolul durerilor de spate: Combinaţia cu slăbiciunea picioarelor te trimite direct la medic .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.