Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tulcea: Aproximativ 90% dintre angajaţii Prefecturii au beneficiat de sporul de risc de 30%

Mediafax
bani

Aproximativ 90% din personalul Prefecturii judeţului Tulcea a încasat timp de şase luni un spor de 30% la salariul de bază pentru riscul suplimentar presupus de activitatea desfăşurată pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, se arată într-o adresă remisă de către instituţie la solicitarea AGERPRES.

Astfel, dintre cei 42 de angajaţi ai Prefecturii, în perioada 10 august 2020 - 17 februarie, un număr mediu de 38 de persoane au beneficiat, conform Ordonanţei de Urgenţă nr. 131/2020, de un spor de 30%.

"Salariul mediu brut acordat funcţionarilor publici şi personalului contractual în luna ianuarie 2021 este de 5.788 de lei şi nu include sporuri sau majorări acordate cu caracter temporar, conform legislaţiei în vigoare", se arată în adresa semnată de prefectul Marcel Ivanov.

Potrivit sursei citate, activităţile desfăşurate de angajaţii instituţiei care au primit sporul de 30% sunt deplasările periodice în teritoriu, participarea la şedinţele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, asigurarea secretariatului tehnic al Comitetului, asigurarea corespondenţei cu autorităţile locale, întocmirea raportărilor cu privire la situaţia epidemiologică şi "implicarea activă în activităţile ce presupun îndeplinirea atribuţiilor prefectului pentru restabilirea normalităţii în situaţii de criză".

Ordonanţa de Urgenţă nr. 131/2020 prevede că de acest spor nu beneficiază prefectul şi subprefectul, reprezentantul Guvernului în teritoriu fiind cel care stabileşte prin ordin persoanele care primesc sporul de risc de 30%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.