Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tupeu de parlamentar. Campioni la chiul, dar abonați la concedii în debut de sesiune legislativă

thethrivingsmallbusiness.com
absenteism

Deputaţii au dreptul la opt zile de concediu cu plată pe sesiune parlamentară. La nici o lună de  activitate, mulți dintre aleșii acestei camere au  făcut deja solicitări, invocând  faptul că  ar  fi  fost  convocați, în ianuarie,  de către președintele  Liviu Dragnea   în sesiune extraordinară, deși în realitate în întreagă lună, aproape că nu s-a văzut  picior de deputat în plen sau comisiile parlamentare de specialitate.

Nicuşor Dan, despre scandalul din USR: Clotilde Armand, în atenţia comisiei de etică

Dedesubturile luptei pentru putere în ALDE. Care sunt taberele și care este miza luptelor interne?

La începutul lunii  ianuarie,  Dragnea anunța că Parlamentul va fi convocat în sesiune extraordinară pentru ca Guvernul să poată da ordonanţe, lucru pe care nu îl putea face deoarece PNL atacase la Curtea Cosntituţională legea de abilitare a Executivului de a da ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare.

Efectele  s-au văzut aproape imediat.  Cum majoritatea parlamentarilor nu se aflau în Bucureşti, fiind în vacanţă, la recuperare  după campania pentru alegerile parlamentare,  activitatea în legislativ  a fost numai cu numele. În data de 9 ianuarie, la prima ședință de plen a Camerei convocată în sesiune  extraordinară, în sală a fost  prezenți numai 35 de "rătăciți", iar până la finele lunii ianuarie, au lucrat numai membrii comisiilor de  buget  finanțe însărcinați să elucideze misterul așa-zisei găuri la bugetul pe 2016 invocate de același Liviu Dragnea.

Chiulul  în masă nu i-a  împiedicat însă pe aceeași parlamentari  să ceară, o lună mai târziu, concediu cu plată, pe motiv că s-au spetit cu munca la început de an.  Conducerea Camerei Deputaților s-a  văzut  nevoită să ia  în discuție aceste cereri. Redăm mai jos conținutul stenogramei de ședință  din data de  27  de februarie.

"Domnul Liviu Dragnea:

Avem un memorandum intern - Calcularea zilelor de concediu plătit al deputaţilor.

Camera a lucrat, aşa cum ştiţi, în ianuarie în sesiune extraordinară, iar în această perioadă mai mulţi deputaţi au solicitat să efectueze concedii plătite.

În Regulament avem prevederea că deputaţii au dreptul la opt zile de concediu cu plată pe sesiune. Nu este clar încă dacă cele opt zile se iau în calcul numai pentru sesiuni ordinare sau şi pentru sesiuni extraordinare, şi vreau să vă propun să transmitem acest memorandum către Comisia pentru Regulament, pentru a prezenta un punct de vedere cu privire la calcularea acestor zile.

Cine este pentru? Vă mulţumesc.

S-a aprobat în unanimitate."

O zi  mai târziu, în cadrul unei  noi ședințe de  Birou Permanent, membrii conducerii Camerei  aprobau, în unanimitate, acordarea  de concedii cu  plată solicitat de mai mulți deputați printre care Vasile Cocoş, Lucian Eduard Simion, Korodi Attila și Andreea Cosma. Decizia  vine  după ce  același  Liviu Dragnea  anunțase  că va lu  măsuri, atât la nivelul Camerei, cât și pe linie de partid, pentru combaterea  absenteismului parlamentar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.