Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tur de forță a lui Liviu Dragnea în Israel. SURPRIZA liderului PSD/ FOTO

stiripesurse.ro
Yuli-Yoel Edelstein

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a fost timp de 3 zile (4-6 martie) în Israel în fruntea unei delegații parlamentare românești care a avut contacte la cel mai înalt nivel în politica israeliană. Vizita a fost posibilă la invitația omologului său israelian, Yuli-Yoel Edelstein, președintele Knesset-ului în cadrul Seminarului Internațional DIASPORAS 2017.

Alina Petrescu a fost numită purtător de cuvânt al Guvernului

Liderul PSD a avut întâlniri cu Yuli-Yoel Edelstein, președintele Knesset-ului, cu Yoseph Yonah, președintele Grupului parlamentar de prietenie Israel-România, cu Isaac Herzog, președintele Partidului Muncii și liderul Opoziției din Knesset, dar și o convorbire privată cu premierul Benjamin Netanyahu. Cel din urmă a reconfirmat interesul special al Israelului pentru țara noastră și continuarea dialogului în perioada imediat următoare.

Cu președintele parlamentului israelian a fost stabilit un calendar pentru o primă întâlnire Româno-Israeliană la nivelul delegațiilor parlamentare la București. În cadrul discuțiilor cu oficialii israelieni a fost reiterată importanța relațiilor dintre România și Israel și în mod concret, au fost discutate proiecte bilaterale și legislative, care să aducă contribuții la Fondul Suveran de Investiții, creat de noul Guvern, precum și pentru cele nouă spitale prevăzute în Programul de guvernare. Un subiect aparte l-a constituit cooperarea în domeniul cercetării, cu precădere în sectorul medical. Pornind de la un proiect legislativ al Knessetului, au fost explorate modalități de a investi în proiecte de construcții de locuințe.

Întâlnirea cu președintele Knesset-ului, Yuli-Yoel Edelstein

content-image

Întâlnirea cu Isaac Herzog, președintele Partidului Muncii (principalul partid al opoziției)

content-image

content-image

Întâlnirea cu Yoseph Yonah, președintele Grupului parlamentar de prietenie Israel-România

content-image

Întâlnirea celor două delegații

content-image

content-image

Din delegația română, condusă de președintele Camerei Deputaților, au făcut parte doamna Andreea Păstârnac, ministru pentru românii de pretutindeni, domnul deputat Georgian Pop, secretar al Camerei Deputaților și domnul Silviu Vexler, reprezentantul minorității evreiești în Parlamentul României.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.