Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia a eliberat sirieni pe care forţele sale i-au capturat în nord-estul Siriei

www.romaniatv.net
soldați turci

Turcia a eliberat joi 18 soldaţi ai regimului sirian pe care forţele sale i-au capturat în nord-estul Siriei, a anunţat Ministerul turc al Apărării, relatează AFP potrivit Agerpres

"Optsprezece elemente ale regimului capturate (...) la sud-est de Ras al-Ain pe 29 octombrie au fost puse în libertate în urma unei coordonări cu autorităţile Federaţiei Ruse", a anunţat ministerul turc pe Twitter.

Ankara a anunţat în cursul zilei de joi discuţii în curs cu Moscova pentru eliberarea celor 18 militari.

Turcia a lansat pe 9 octombrie o ofensivă împotriva miliţiei kurde Unităţile de protecţie a poporului (YPG), pe care o califică drept "teroristă", dar care este susţinută de ţările occidentale în cadrul luptei împotriva grupării Statul Islamic (SI).

După declanşarea ofensivei, combatanţii YPG au chemat în ajutor regimul de la Damasc, care a desfăşurat soldaţi în anumite sectoare frontaliere cu Turcia.

Turcia susţine grupurile rebele siriene care încearcă să răstoarne guvernul lui Bashar al-Assad, care este sprijinit de Rusia şi Iran.

Ankara şi Moscova şi-au întărit însă cooperarea în dosarul sirian în ultimii ani şi guvernul turc pare mai degrabă preocupat să limiteze activităţile forţelor kurde decât să depună eforturi pentru înlăturarea preşedintelui sirian.

Ankara şi-a suspendat operaţiunea militară săptămâna trecută în urma a două acorduri încheiate separat cu Washington şi Moscova care prevăd retragerea combatanţilor kurzi de pe poziţiile lor de la frontieră.

Potrivit preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, patrulele comune ruso-turce urmează să înceapă vineri în nord-estul Siriei

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.