Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia a început să-și trateze pacienții cu coronavirus: A importat un medicament din China

World Affairs Journal
recep erdogan

Turcia a început să folosească un medicament importat din China pentru îngrijirea bolnavilor de COVID-19, a anunţat luni ministrul turc al Sănătăţii, Fahrettin Koca, potrivit AFP.

Oficialul turc nu a precizat numele medicamentului, dar clorochina, folosită de decenii pentru tratarea malariei, a făcut obiectul unor teste clinice încurajatoare pe un mic număr de pacienţi infectaţi cu coronavirus în China şi în Franţa. Însă pacienţii trataţi astfel au primit clorochină în doze foarte mari şi în combinaţie cu multe alte medicamente.

Citește și: Tăriceanu: ‘Nu-mi dă pace un gând! Să avem neșansa unor conducători atât de ticăloși. Au știut din timp de acest virus’

''Am importat din China un medicament ce are un efect pozitiv (...) Am început să tratăm cu acest medicament pacienţii de la terapie intensivă. Îi vom monitoriza eficacitatea şi vom împărtăşi rezultatele'', a spus ministrul turc la o conferinţă de presă.

Pentru a limita propagarea coronavirusului în Turcia a fost impusă o izolare totală a persoanelor în vârstă de peste 65 de ani şi a celor care suferă de boli cronice. Printre alte măsuri adoptate de guvernul turc se numără suspendarea legăturilor aeriene cu 68 de ţări, închiderea şcolilor, a barurilor şi restaurantelor.

Citește și: OECD avertizează: ‘Economia globală va avea nevoie de ani de zile pentru a se reface după pandemie’

Ministrul Fahrettin Koca a mai anunţat luni şi interzicerea exportului de măşti sanitare. ''Ştim că există companii (producătoare de măşti) care doresc să profite de pe urma pandemiei şi care au contacte frecvente cu străinătatea. Ieri s-au făcut razii în depozitele producătorilor şi distribuitorilor. Depozitele sunt controlate permanent'', a avertizat el, potrivit agenţiei EFE, ministrul turc anunţând şi stimulente financiare pentru personalul medical.

Conform ultimului bilanţ publicat duminică, Turcia avea 1.236 de cazuri de COVID-19, dintre care 30 de decese.

Citește și: Iohannis: ‘Dragi pensionari: nu va expuneți inutil unui risc uriaș, limitați orice deplasare în afară domiciliului’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.