Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia bate cu pumnul în masă în fața UE și SUA: vizele au devenit o metodă de șantaj politic și atac asupra lui Erdogan

www.tccb.gov.tr
Recep Erdogan, mâna sus

Prezentatoarea turcă de sport Sinem Okten a fost surprinsă să vadă că i-a fost respinsă de două ori cererea de viză pentru spațiul Schengen. Datele arată că turcii sunt tot mai frecvent respinși, informează Reuters. „Am aplicat mai întâi în Germania, apoi în Franța. Ambele mi-au respins cererea”, a spus Sinem Okten, care a adăugat că a călătorit de multe ori în străinătate, dar că este pentru prima dată când are această problemă. Datele arată că turcii care solicită vize pentru cele 26 de țări din Schengen sunt tot mai des respinși. Ankara a declarat săptămâna aceasta că este vorba de un efort deliberat de a-l pune pe președintele Tayyip Erdogan într-o poziție dificilă înaintea alegerilor de anul viitor, acuzație pe care Uniunea Europeană o neagă, scrie Mediafax.

„Din nefericire, SUA și unele țări occidentale din UE și din afara UE acordă cetățenilor noștri programări pentru vize cu un an, cu 6-7-8 luni mai târziu. De asemenea, a crescut rata de respingere. Acest lucru este planificat și deliberat”, a declarat ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu. Potrivit datelor de pe schengenvisainfo.com, anul trecut, 16,5% dintre solicitanții din Turcia nu au primit viză, în creștere de la 12,5% cu un an înainte. Respingerile Schengen au fost de doar 4% în 2015 și au început să crească în 2017 pentru turci, arată datele.

„În general, ratele de respingere a cererilor de viză Schengen au crescut la nivel mondial... însă, în comparație cu alte țări, precum Rusia, creșterea ratei de respingere a Turciei este mult mai mare și consistentă”, a declarat Shkurta Januzi, redactor-șef la SchengenVisaInfo.com.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.