Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia pe harta furturilor de criptomonede. Procurorii turci anchetează o presupusă înșelătorie minieră Dogecoin de 119 milioane de dolari

money.ro
dogecoin crypto

Presa turcă raportează că autoritățile de la Ankara investighează o presupusă înșelătorie minieră Dogecoin  în valoare de 119 milioane de dolari.

Un raport din 23 august al canalului local TV100 a dat știrea, poliția identificând avatarul online pseudonim „Turgut V.” ca operator suspect al schemei.

Autoritățile cred că Turgut și 11 asociați au reușit să adune aproape 350 de milioane de Dogecoin, în valoare de 119 milioane de dolari, înainte de a dispărea.

Turgut ar fi solicitat investiții de la 1.500 de cetățeni turci, provocând entuziasmul pentru operațiunea de „exploatare” Dogecoin la evenimente de rețea în persoană desfășurate în locații ritz și prin utilizarea unui grup Telegram online. Investitorilor li s-a promis rentabilități de 100% în 40 de zile și ar fi plătit randamente pentru aproximativ 3 luni.

Investitorilor li s-a spus că Dogecoin-ul pe care l-au trimis va achiziționa echipamente noi pentru DOGE. Similar Bitcoin, Dogecoins sunt create prin extragerea dovezilor de lucru, unde participanții la rețea concurează pentru a valida tranzacțiile și pentru a produce următorul bloc prin rezolvarea computerizată a ecuațiilor complexe. Minerul care rezolvă ecuația extrage următorul bloc al rețelei, primind tot cripto-ul conținut ca recompensă.

Operațiunea s-a desfășurat fără probleme în primele trei luni, investitorii timpurii primind rentabilitatea lor așa cum a promis. Cu toate acestea, după ce valoarea totală blocată a schemei (TVL) a atins maxim 350 milioane Dogecoin în a patra lună, fondurile ar fi dispărut.

Parchetul șef al suburbiei turcești Küçükçekmece face acum o investigație în desfășurare pentru localizarea lui Turgut și a celor 11 asociați ai săi. Autoritățile au emis un ordin care îi restricționează pe Turgut și pe partenerul său Gizem N. să călătorească în afara țării.

Popularitatea recent crescândă a activelor criptografice din Turcia a adus cu sine o creștere a escrocherilor care doresc să valorifice activele digitale pentru a elimina victimele din banii lor câștigați greu.

La sfârșitul lunii aprilie, autoritățile turce au închis șase suspecți asociați cu prăbușirea schimbului de cripte locale Thodex . Schimbul a oprit brusc serviciile de retragere la începutul acelei luni, blocând fondurile utilizatorilor pe platformă.

Tot în aprilie, patru angajați ai bursei locale Vebitcoin au fost arestați pentru acuzații de fraudă la doar o zi după ce Vebitcoin a anunțat că va înceta operațiunile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.