Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TVR a decis SĂ ÎNCHIDĂ unul dintre cele 3 canale pe care le deține

televiziunea-romana-tvr

Canalul TVR HD se va închide. Decizia îi aparține Consiliului de Administrație al postului public, care a aprobat în ședința din 4 octombrie „demersurile în vederea retragerii licenţei audiovizuale pentru transmisia prin satelit şi digital-terestră a canalului TVR HD”, scrie paginademedia.ro.

În viitoare formulă de funcționare a canalelor publice, actualul TVR HD nu-și mai găsește rostul. Asta pentru că TVR 1 și TVR 2 vor trece la formatul HD în perioada următoare.

Până în prezent, TVR HD era singurul loc de la Televiziunea Publică unde puteau fi difuzate programe filmate în HD.

Procedural, TVR urmează să trimită către Consiliul Național al Audiovizualului o solicitare de retragere a licenței audiovizuale, iar forul trebuie să voteze cererea în ședință publică.

TVR HD a început să emită în iunie 2008, cu ocazia Campionatului European de Fotbal Euro 2008, ca un canal experimental.

Citește și: Anunțul anului: Simona Halep SE MĂRITĂ! Când face nunta cu afaceristul mai bătrân cu 13 ani decât ea

În 2012, televiziunea a primit de la CNA o licență prin satelit. De-a lungul timpului, televiziunea a avut o grilă de programe distinctă de a celorlalte televiziuni ale TVR, a preluat însă evenimentele importante: de la competiții sportive, la alte transmisiuni, cum ar fi funeralii, vizita Papei.

În 2017, în mandatul Irinei Radu, conducerea plănuia să transforme televiziunea într-una de sport. Planurile s-au evaporat după venirea Doinei Gradea la cârma televiziunii publice.

CNA a aprobat în noiembrie 2018 emisia TVR 1 și TVR 2 și în variantă HD. Inițial, Doina Gradea, președintele TVR, le spusese membrilor CNA că până la finele lui 2018 vrea ca „toate canalele TVR să fie și HD”. Ulterior, s-a vorbit despre luna mai 2019.

Totodată, în decizia Consiliului de Administrație se precizează că, „componenţa muxului digital terestru rămâne neschimbată (TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR Craiova, TVR Cluj, TVR Iaşi, TVR Tîrgu Mureş, TVR Timişoara, în format Standard Definiton), cu excepţia Canalului TVR HD, care este înlocuit cu TVR 1 HD.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.