Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TVR reacționează după amenințarea MediaSind cu plangeri penale: 'Afirmaţiile denotă rea-intenţie şi rea-credinţă'

televiziunea-romana-tvr

Televiziunea Română reacționează, printr-un comunicat de presă, după anunțul MediaSind că va face plângeri penale conducerii instituției, după ce nu au fost lăsați în instituție.

"Ca urmare a comunicatului apărut în mediul online cu titlul „MediaSind TVR convoacă Adunarea Generală Extraordinară pentru depunerea de plângeri penale împotriva conducerii Televiziunii Naționale”, precizăm următoarele:

În prezent, în Televiziunea Română nu există un sindicat reprezentativ, Sindicatul pentru Unitatea Salariatilor TV - SPUSTv îndeplinind această calitate până la data de 24 iunie 2019.

Vezi și: Nebunie în Justiție! ÎCCJ, răspuns-BOMBĂ privitor la decizia CCR pe completurile de 3 judecători: 'A validat'

În aceste condiţii, devin aplicabile dispozițiile art. 221 din Codul Muncii, potrivit cărora: „(1) La angajatorii la care sunt încadraţi mai mult de 20 de salariaţi şi la care nu sunt constituite organizaţii sindicale reprezentative conform legii, interesele salariaţilor pot fi promovate şi apărate de reprezentanţii lor, aleşi şi mandataţi special în acest scop”.

Prin urmare, în condiţiile în care la nivelul SRTv nu există sindicat reprezentativ pe unitate, partenerul de dialog social, conform legii, sunt reprezentanţii salariaţilor.

Federația Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind este reprezentativă conform sentinţei TMB nr. 7 FED/2017, la nivel de sector cultură, mass-media, ceea ce nu le conferă reprezentativitate la nivelul Societăţii Române de Televiziune.

Acceptarea reprezentanţilor Federației Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind, în calitate de unic partener de dialog social ar crea o situaţie discriminatorie faţă de celelalte organizaţii sindicale legal constituite în SRTv, contravenind legii.

Citește și: SONDAJ CURS - Clasamentul prezidențiabililor: surprize în topul încrederii

În ceea ce priveşte participarea reprezentanţilor sindicatelor la şedinţele Consiliului de Administraţie, conform dispozițiilor Legii nr. 62/2011 a dialogului social, angajatorul poate invita sindicatul reprezentativ la nivel de unitate, în calitate de observator, la discutarea unor probleme de interes profesional, economic şi social. În condiţiile sus menţionate, membrii Consiliului de Administraţie au decis astăzi, 12 iulie a.c, invitatea reprezentanţilor tuturor sindicatelor din SRTv să participe în calitate de observatori la şedinţele CA.

Afirmaţiile reprezentanţilor Federației Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind denotă rea intenţie şi rea credinţă, fiind menite să discrediteze SRTv.

Departamentul Juridic al SRTv va analiza măsurile legale care se impun urmare a demersurilor întreprinse de aceştia", se precizează în comunicatul TVR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.