Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UBER nu dispare. Reacţia companiei la schimbarea legii taximetriei

uber taxi

Parlamentul a schimbat legea privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, în sensul că este interzis transportul de persoane contra cost fără autorizaţie. Legea interzice practic autostopul, dar şi aplicaţia UBER, care deja funcţiona la limita legii. Compania care a dezvoltat aplicaţia a oferit o reacţie la modificarea legislaţiei din România.

Vezi şi: ADIO UBER. Parlamentul ii scoate in afara legii

Compania anunţă că aplicaţia va continua să funcţioneze în Bucureşti, în ciuda deciziei luate de Parlament. Între timp, se poartă discuţii pentru găsirea unei soluţii de compromis.

"Uber poartă un dialog deschis cu legislatorii din România pentru a pune baza unui cadru legislativ care să cuprindă opțiuni inovative de transport pentru secolul 21. Serviciul uberX de ridesharing a fost primit cu entuziasm în București ca o alternativă sigură și de încredere la deținerea unei mașini personale și la opțiunile existente de transport. A fost de asemenea întâmpinat foarte bine datorită faptului că pune accentul pe experiența utilizatorului, pe siguranță și pe transparența prețurilor. Uber facilitează peste 1 milion de curse la nivel global în fiecare zi în cele peste 300 de orașe unde suntem prezenți. Serviciul nostru uberX continuă să opereze și ne propunem în continuare să promovăm beneficiile pe care ridesharing-ul le poate aduce economiei și mediului înconjurător, pentru România și cetățenii săi", a declarat, pentru Context Politic, purtătorul de cuvânt al companiei.

Citește și: DOCUMENT - De ce a închis Victor Ponta aplicația Uber

Ce este și cum funcționează Uber?

Aplicația Uber permite pasagerilor să se conecteze direct prin GPS-ul telefonului mobil cu cea mai apropiată mașină cu șofer înregistrată în baza de date a Uber. Contractarea serviciului și plata se desfășoară exclusiv prin intermediul Uber și nu personal cu șoferul.La destinație, pasagerul nu achită fizic nimic. Tariful este calculat de program în funcție de distanță, viteză și condițiile de trafic. Serviciile nu se plătesc fizic, contravaloarea călătoriei este reținută în mod automat de pe cardul clientului prin intermediul contului de client. Șoferii își primesc banii într-un depozit și au dreptul la o anumită cotă din nota de plată, restul rămânând companiei. Compania nu lucrează cu companii de taxi obișnuite, ci cu companii de transport și cu șoferi individuali. Șoferii înscriși în aplicație pot munci când vor și cât vor.

Uber a fost intens criticată în 2014 din cauza unor incidente de siguranţă cu şoferii săi, dar şi din cauză că se lansează în multe oraşe din lume fara a acorda atenţie legislaţiei din domeniul taximetriei. Cel mai grav caz legat de Uber a avut loc în India, unde un şofer al companiei a violat o clientă. Cazul a stârnit un uriaş scandal, generat de criticile asupra selecţiei şoferilor de către companie.

Vezi şi: Ce spun utilizatorii Uber despre decizia Parlamentului

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.