Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina, aruncată în beznă după atacurile rușilor: ucrainenii sunt sfătuiți să aibă telefoanele încărcate, alimentare cu apă, lanterne și baterii

incarcator

Sistemul energetic al Ucrainei a fost din nou supus atacurilor cu rachete ale Federației Ruse. De joi, 20 octombrie, pe întreg teritoriul Ucrainei o să fie fi aplicate măsuri de limitare a consumului energetic între orele 7:00 și 22:00, a anunțat compania energetică NEC Ukrenergo. Se remarcă faptul că întreruperile vor fi alternative, dar nu mai mult de 4 ore.

"Este un pas forțat. Din 10 octombrie, sistemul energetic ucrainean a fost atacat de inamic pentru mai mult de 8 luni de război. După atacul din 10 octombrie, am restabilit sursa de alimentare în 2 zile. Din 13 octombrie, dispeceratul Ukrenergo nu a aplicat orare de restricții forțate. Astăzi, 19 octombrie, inamicul, care nu poate concura pe câmpul de luptă cu forțele armate ale Ucrainei, a atacat din nou infrastructura energetică civilă. Prin urmare, mâine vom aplica restricțiile calculate controlate ale consumatorilor, pe care trebuie să le implementăm pentru ca sistemul să funcționeze într-un mod echilibrat", a subliniat compania.

Ucrainenii sunt sfătuiți să aibă telefoane încărcate, adaptoare încărcate, alimentare cu apă, lanterne și baterii pentru ei.

"Motivul restricțiilor de mâine este lipsa de capacitate din sistem. Nu excludem că, odată cu apariția vremii reci, vă vom cere ajutorul mai des. Vom încerca să informăm la timp. Vă mulțumesc pentru că toți au acum un pic de energie", a notat NPC "Ukrenergo".

Atacurile rusești asupra infrastructurii Ucrainei

Rușii au lovit infrastructura energetică a Ucrainei în ultimele săptămâni. Din cauza pagubelor care au apărut ca urmare a acestui fapt, autoritățile au făcut apel la ucraineni să consume în mod conștient energie electrică în orele de vârf - de la 17:00 la 23:00.

Anterior, președintele Zelenski a declarat că, începând cu 10 octombrie 2022, o treime din centralele electrice din Ucraina au fost distruse prin atacurile rusești asupra instalațiilor de infrastructură critică, care au provocat pene de curent la scară largă în întreaga țară.

"Un alt tip de atacuri teroriste rusești: cele care vizează energia și infrastructura critică. Din 10 octombrie, 30% din centralele ucrainene au fost distruse, ceea ce a dus la pene masive de curent în întreaga țară", a spus el.

Pe 11 octombrie, bombardamentele au continuat. În special, rușii au lovit două instalații energetice din regiunea Lviv și la CET Ladyzhynska din regiunea Vinnița.

Pe 15 octombrie, forțele armate ucrainene au lansat un atac cu rachete asupra uneia dintre comunitățile din regiunea Kievului. Infrastructura energetică a suferit distrugeri semnificative.

Pe 18 octombrie, ca urmare a bombardamentelor de către ruși, o instalație de infrastructură critică din districtul Desnyansky din capitală a fost avariată. De asemenea, două rachete rusești au lovit instalația energetică din Nipru.

Pe 19 octombrie, rușii au intrat în CET Burshtyn.

Potrivit lui Oleksandr Kharchenko, consilier al ministrului energiei, aproximativ 40% din infrastructura energetică a Ucrainei este grav afectată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.