Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina respinge un val de atacuri ruse cu drone iraniene și rachete de croazieră și balistice

Twitter
harta-razboi

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ale Ucrainei, colonelul Iuri Ihnat, a raportat că, în noaptea de miercuri spre joi apărarea antiaeriană a distrus toate cele 20 de drone Shahed lansate de ruşi, precum şi două rachete de croazieră de tip Kalibr, conform Ukrainskaia Pravda.

"Putem spune că a avut loc un atac nocturn atât cu drone Shahed, cât și cu rachete de croazieră și a mai fost reperată o rachetă balistică de tip Iskander M, lansată din Crimeea ocupată, din zona Djankoi. Din Marea Neagră, au fost lansate două rachete de croazieră Kalibr, ambele fiind în direcții diferite de apărarea antiaeriană. Au mai fost înregistrate drone de atac de tip Shahed-131/136 din două direcții: Primorsk-Ahtarsk (din direcția sudică) și dinspre nord (direcția Kursk). Putem spune că majoritatea dronelor au atacat regiunea Kiev, unde o parte semnificativă dintre acestea au fost distruse. Prin urmare, în final, avem o operațiune de apărare aeriană reușită: au fost distruse 20 de drone Shahed iraniene (toate dronele lansate de ruşi) și două rachete de croazieră Kalibr" - a transmis Ihnat.

În respingerea atacului au fost implicate unități de rachete antiaeriene, avioane de luptă, grupuri mobile de foc ale Forțelor Aeriene și apărarea antiaeriană a altor componente ale Forțelor de Apărare ale Ucrainei.

Asalt asupra Kievului

Şeful administrației militare a orașului Kiev, Serhi Popko, a raportat că forțele de apărare antiaeriană au detectat și doborât aproximativ 10 drone rusești care au atacat capitala în noaptea de miercuri spre joi.

"Pentru a treia zi consecutiv, Kievul a fost atacat cu drone de tip Shahed. În această noapte, a avut loc un atac masiv cu drone iraniene. Dronele au intrat în capitală din direcții diferite. Aproximativ 10 ținte inamice au fost detectate și distruse de apărarea antiaeriană în spațiul aerian al Kievului" - a precizat Popko. Acesta a mai menţionat că fragmente de drone au căzut în cartierele kievene Darniţia, Solomianski, Şevcenko, Obolon și Podilsk. Popko a informat că, în cartierul Darniţia, au fost raportaţi doi răniţi - o fată de 19 ani și un bărbat de 23 de ani.

Anterior, primarul Vitali Kliciko a anunat că, în urma atacului cu drone de la Kiev, un bărbat a fost ucis, iar alte patru persoane au fost rănite.

Peste 500 de militari ruşi ucişi

Forţele ucrainene au lichidat 510 invadatori ruși, în ultimele 24 de ore, astfel că numărul militarilor armatei ruse ucişi pe front, de la începutul războiului, a ajuns la 236.040 - potrivit unui raport publicat, joi, de Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei. De asemenea, de la începutul invaziei ruse la scară largă, trupele ucrainene au doborât 315 avioane și 310 elicoptere rusești. Au mai fost distruse 4.092 (+2) de tancuri ale armatei ruse, 7.999 (+9) de vehicule blindate, 4.425 (+23) de sisteme de artilerie, 421 (+6) de sisteme de apărare antiaeriană, 678 (+4) de lansatoare multiple de rachete, 6.995 (+17) de vehicule și cisterne transportatoare de combustibil, 18 nave, 3.752 (+26) de drone, 1.271 de rachete de croazieră și tehnică specială (652 unități).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.