Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina se pregătește pentru o pană totală de curent în plină iarnă: Ar putea fi o durată comparabilă cu ultimul atac masiv

trm.md
kiev curent

O întrerupere de curent în acest sezon este posibilă, dar nu este sigur că se va întâmpla. Cu toate acestea, chiar și o întrerupere completă a curentului nu ar trebui considerată „sfârșitul lumii”. Acest lucru a fost declarat de șeful Ukrenergo, Volodymyr Kudrytsky.

„O pană de curent nu este un fel de sfârșit al lumii. O întrerupere este o oprire completă sau semnificativă a sistemului energetic, după care refacerea acestuia începe imediat”, a spus Kudritsky.

Potrivit acestuia, durata unui astfel de eveniment este foarte greu de prevăzut, deoarece va depinde de gradul și natura daunelor aduse infrastructurii.

„Ar putea fi o durată comparabilă cu ultimul atac masiv, ar putea fi mai lungă, poate fi mai scurtă”, a subliniat șeful Ukrenergo.

Potrivit acestuia, în ultima perioadă au fost efectuate o mulțime de exerciții de urgență și măsuri pregătitoare, toți angajații știu clar ce trebuie să facă în caz de întrerupere.

„Deși personal nu cred că acest lucru ni se va întâmpla neapărat. Este departe de a fi sigur că ne vom confrunta cu un blackout în acest sezon”, a adăugat Kudritsky.

Amintiți-vă că duminică seara, președintele Volodymyr Zelensky a declarat că a reușit să atenueze situația cu energie în unele regiuni, unde sâmbătă au fost multe probleme reale.

Anterior, ucrainenii au fost îndemnați să se pregătească pentru întreruperi de curent timp de câteva zile. S-a remarcat că nu mai vorbim de întreruperi planificate de curent, ci de porniri planificate în unele regiuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.