Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina solicită patrule militare pe Marea Neagră pe fondul ameninţărilor Rusiei

cdn-live.foreignaffairs.com
vapoare crucisator flota

Administraţia de la Kiev a propus, miercuri, acordarea de către Naţiunile Unite a unui mandat pentru patrule internaţionale pe Marea Neagră, prin colaborarea cu Turcia şi Bulgaria, în scopul continuării exporturilor de cereale, pe fondul ameninţărilor Rusiei, conform Mediafax.

Mihailo Podoliak, consilier în cadrul Preşedinţiei Ucrainei, a declarat că este necesar un mandat din partea Naţiunilor Unite pentru crearea unei misiuni de escortare a navelor care transportă cereale din Ucraina pe Marea Neagră.

"Ar trebui să obţinem un mandat ONU pentru crearea de patrule militare", cu participarea unor state riverane, precum Turcia şi Bulgaria, a declarat Mihailo Podoliak într-un interviu acordat Agenţiei France-Presse, conform postului BFMTV şi cotidianului Le Monde.

Rusia tocmai a anunţat că, începând de joi, va considera ţinte legitime navele care circulă pe Marea Neagră spre sau dinspre porturi din Ucraina.

Rusia a anunţat luni suspendarea Acordului cu Ucraina privind transporturile de cereale pe Marea Neagră, un tratat garantat de Turcia şi de Naţiunile Unite.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a semnalat că el poate continua transporturile de cereale pe Marea Neagră fără acordul Rusiei. Însă Moscova a avertizat asupra riscurilor continuării transporturilor de cereale pe Marea Neagră în lipsa garanţiilor de securitate.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.