Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UDMR îi ţine partea primarului audiat de DNA

congres udmr

Conducerea Uniunii Democrate a Maghiarilor din România (UDMR) se declară solidară cu primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, anchetat de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) într-un dosar legat de atribuirea unor contracte de modernizare a infrastructurii oraşului.

 

Conducerea Uniunii menţionează într-un comunicat de presă, remis miercuri AGERPRES, că 'a aflat cu stupoare' despre faptul că DNA a efectuat percheziţii la sediul Primăriei municipiului Sfântu Gheorghe, respectiv la domiciliul primarului Antal Arpad, vizând un contract finanţat de Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), în cazul căruia instituţia de finanţare a remis 'un document prin care se stabileşte îndeplinirea tuturor criteriilor de reglementare, respectiv legalitatea tuturor aspectelor'.

 

'Considerăm că, într-un stat de drept, este cel puţin de aşteptat ca, în astfel de cazuri, în spaţiul public să nu apară diferite ipoteze prezentate drept realităţi confirmate. O asemenea practică încalcă principiile de bază ale democraţiei. Uniunea Democrată Maghiară din România îşi exprimă solidaritatea cu primarul Antal Arpad, avem încredere deplină că audierile ce vor avea loc pe parcursul acestei zile vor clarifica, cu siguranţă, acuzaţiile aduse şi vor dovedi că acestea sunt nefondate', se menţionează în documentul citat.

 

La finalul percheziţiilor, primarul Antal Arpad a fost dus, miercuri după-amiază, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie din Bucureşti pentru audieri. Potrivit unor surse judiciare, cercetările DNA vizează fapte legate de atribuirea unor contracte privind modernizarea unor străzi şi trotuare, realizarea de piste pentru biciclişti şi iluminat public, iar prejudiciul s-ar ridica la aproximativ un milion de euro.

 

Primarul Antal Arpad a declarat în cursul dimineţii pentru AGERPRES că DNA a fost sesizat de Curtea de Conturi în acest caz, cercetat în urmă cu doi ani, menţionând că la vremea respectivă reprezentanţii BERD şi-au expus punctul de vedere în această problemă şi au afirmat că 'totul este perfect regulamentar'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.