Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UDMR primește o lovitură grea de la Jandarmerie: Acuzația este bizară, paradoxală

Recenta acuzaţie formulată de reprezentanţii UDMR, referitoare la sancţionarea câtorva persoane în cadrul acţiunilor organizate pentru "Ziua Maghiarilor de Pretutindeni", este "cel puţin bizară, dacă nu chiar paradoxală", întrucât chiar unul dintre organizatori, membru UDMR, a solicitat forţelor de ordine sprijinul, se arată în răspunsul formulat de reprezentanţii Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Citește și: BNS: Semnal de ALARMĂ în privinţa salariilor din mediul privat

Citește și: Anunț BOMBĂ: Buletinele de IDENTITATE, schimbare RADICALĂ. Cardul de sănătate, DESFIINȚAT


Potrivit răspunsului postat pe pagina de facebook a Jandarmeriei Române, referitor la acuzaţiile formulate de UDMR la adresa Grupării de Jandarmi Mobilă "Ştefan Cicio-Pop", prin care instituţia este acuzată de "afirmaţii făţarnice şi neadevărate", comunicatul face câteva precizări, printre care faptul că Czirmay Zoltan, membru al UDMR, a cerut celor patru persone să nu afişeze steagul Transilvaniei. 

"Evenimentul la care fac referire reprezentanţii UDMR, acuzând Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj de aplicarea legii în mod discriminatoriu, face trimitere la apariţia, pe timpul marşului spre Catedrala Sf. Mihail, a patru persoane care au expus steagul Transilvaniei de dinainte de 1918. Imediat după apariţia celor patru persoane, organizatorul acestei adunări publice, domnul Czirmay Zoltan, membru UDMR, s-a delimitat de acţiunea acestora, comunicând acest aspect şi forţelor de ordine, totodată, cerându-le celor patru persoane să nu desfăşoare steagul, în caz contrar să părăsească manifestaţia", se arată în comunicarea Jandarmeriei Române. 

Potrivit textului citat, cele patru persoane au refuzat să dea curs solicitărilor lui Czirmay Zoltan, membru UDMR, drept pentru care acesta a solicitat sprijinul jandarmilor din dispozitivul de ordine publică. 

Ca urmare a celor sesizate de către organizator, jandarmii au identificat cele patru persoane, aplicându-le sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 1.500 lei, conform art. 26, lit f), din Legea 60 din 1991 republicată, pentru "refuzul de a părăsi imediat adunarea, dacă măsura a fost dispusă de conducătorii acţiunilor". 

"Măsurile contravenţionale aplicate în mod legal de Jandarmerie nu au avut nicio legătură cu desfăşurarea şi afişarea acelui însemn heraldic/steag, aşa cum s-a încercat să se speculeze de către reprezentanţii UDMR, ci au vizat o măsură legală menţionată anterior", se mai arată în răspuns. 

Pe site este de asemenea postată şi o filmare care prezintă momentul în care Czirmay Zoltan întră în dialog cu cei patru cetăţeni, cerându-le să nu afişeze acel însemn/steag. 

În comunicare se mai precizează că, permanent, între forţele de ordine şi reprezentanţii organizatorilor a existat dialog şi cooperare în ceea ce priveşte măsurile adoptate pentru desfăşurarea în bune condiţii a acestui eveniment din spaţiul public. 

De asemenea, caracterul manifestării comemorative a fost paşnic şi civilizat, fără incidente sau alte evenimente care să tulbure ordinea publică. 

În cursul zilei de vineri, 17 martie, liderii organizaţiilor judeţene din Cluj ale UDMR şi PPMT au transmis o petiţie către Ministerul Afacerilor Interne prin care solicită punctul de vedere al ministrului Carmen Dan în legătură cu faptul că mai multe persoane care au participat la acţiunile organizate cu ocazia "Zilei Maghiarilor de Pretutindeni" au fost amendate de reprezentanţi ai Jandarmeriei Române pentru că au purtat steagul Transilvaniei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.