Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UDMR se laudă cu un obţinut un scor record la europerlamentare şi o prezenţă istorică la vot a fost

sigla UDMR
UDMR

Parlamentarii UDMR din zona Ciuc, Tanczos Barna şi Korodi Attila, susţin că Uniunea a obţinut un număr record de voturi la alegerile europarlamentare, iar prezenţa la vot a fost una record, pentru acest scrutin, care arată forţa de mobilizare a comunităţii maghiare din România, potrivit agerpres.ro.

"Putem spune că e un record de voturi, un record de prezenţă şi mă bucur că am reuşit să ţinem pasul cu prezenţa la nivel naţional. Eu mă bucur extrem de mult că această comunitate puternică , cum este comunitatea maghiară din România a făcut faţă acestei provocări. (...) Am realizat un scor extrem de bun, un scor care dovedeşte faptul că inventarul pe care l-am făcut pe cei cinci ani de reprezentare a minorităţii maghiare în Parlamentul European a fost un inventar corect, obiectivele pe care ni le-am propus pentru următorii cinci ani sunt corecte şi obiective cu care populaţia maghiară, votanţii UDMR se pot identifica şi pentru care au venit şi au susţinut la urne această formaţiune politică. UDMR a câştigat alegerile nu doar în judeţul Harghita, ci şi în alte trei judeţe: Covasna, Mureş şi Satu Mare, ceea ce dovedeşte o capacitate de mobilizare extraordinară a formaţiunii noastre politice, o apropiere de cetăţeni", a declarat senatorul Tanczos Barna, într-o conferinţă de presă.

Citește și: Liviu Dragnea cu ochii în soare! Unde se află iubita sa, Irina Tănase

La rândul său, deputatul Korodi Attila a vorbit despre priorităţile care privesc UDMR în perspectiva activităţi în Parlamentul European, dar şi în spaţiul European, făcând referire la adoptarea noului buget multianual al Uniunii Europene pe şapte ani şi dezbaterea pe pachetul iniţiativei cetăţeneşti Minority SafePack.

Prezent la conferinţa de presă, preşedintele Organizaţiei Teritoriale UDMR Ciuc, Borboly Csaba, a punctat faptul că "UDMR este o forţă politică ce nu poate să fie ocolită, un factor de care trebuie să fie luat în seamă în Bazinul Carpatic şi care are o responsabilitate şi pentru celelalte zone".

Citește și: Klaus Iohannis a dat cărțile pe față! Ce pregătește după alegerile europarlamentare

Biroul Electoral Judeţean nu a făcut publice, deocamdată, rezultatele finale ale alegerilor europarlamentare, dar numărătoarea paralelă a UDMR arată că această formaţiune a câştigat detaşat scrutinul din 26 mai, în Harghita.

Potrivit sursei citate, lista Uniunii a fost votată de 103.359 de persoane, adică de 81,27% din electoratul care s-a prezentat duminică la urne. Următoarele poziţii sunt ocupate de PNL, pentru care au optat 5.847 dintre votanţi, Alianţa 2020 USR-PLUS care a primit 5.005 voturi şi PSD, preferat de 4.446 de persoane. Partidul Pro-România a fost votat de 1.570 dintre harghiteni, iar PMP a primit 1.140 de voturi.

Citește și: Bomba a fost detonată: Traian Băsescu, premier!

Prezenţa la vot în Harghita a fost de 47.38 la sută, înregistrându-se un total de 127.177 de electori, mai mulţi decât la precedentele alegeri europarlamentare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.