Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Udrea face plangere la CEDO pentru arestul preventiv. Care erau conditiile

cedo

Elena Udrea a declarat duminica ca va face plangere la CEDO privind arestarea sa preventiva si a conditilor din arest. Ea a subliniat ca nu va face acest lucru pentru bani ci pentru ca arestarea sa o considera abuziva, iar conditiile inumane.

"În mod cert voi face plângere pentru faptul că am fost arestată preventiv. Ce să vă spun? 9 m2, patru persoane, mănânci în toaleta care nu are ușă. Nu vă puteți închipui ce este acolo. Voi da în judecată, nu pentru mine, ci pentru cei care sunt duși acolo. Este o teroare care îi pot determina pe aceștia să spună orice vor anchetatorii să declare. Eu m-am adaptat. Eram dacă vreți reperul, dacă Elena Udrea poate, pot și eu", a afirmat fostul ministru.

"La Târgşor am fost primită bine. Poți să spui dacă ai greșit este normal, dar privarea de libertatea este o pedeapsă foarte grea, nu trebuie să te mai umilească nimeni. Dacă stai mai mult, ieși de acolo un om afectat pe viață. Nu pentru mine, pentru cei de acolo, voi face plângere la CEDO", a adăugat Elena Udrea la B1 TV.

Ea a vorbit in detaliu despre conditiile din arest si lipsa de intimiate:

"Este o realitate faptul că arestul, fie el preventiv, fie în penitenciar, te schimbă foarte mult psihologic și din cauza lipsei condițiilor minime, mai ales pentru femei", a declarat Elena Udrea, în cadrul emisiunii "Ultimul Cuvânt", la postul B1 TV.

"Erau foarte multe femei care suportau aceleași condiții inumane pe care le am suporat și eu. Eu, fiind o persoană publică, a fost impactul foarte mare, că nu am putut să fac nimic. Ceea ce se întâmplă într-un arest preventiv, în arestul Capitalei, mai puțin în penitenciar, este grav. Că nu am putut să mă coafez nu e o dramă, dar că nu am putut să fac mișcare, te afectează psihic. Chiar și cel mai intim moment la care vă puteți gândi, le petreci cu alte cel puțin trei persoane, așa că mi-am dorit foarte mult să stau singură. Foarte mulți pleacă bolnavi de acolo", a mai spus Elena Udrea.

Întrebată de jurnalistul Ion Cristoiu de câte ori a fost chemată de procurori pentru discuții, aceasta a răspuns:

"Cred că am fost de două ori pe acest dosar. Eu am fost un dosar fericit. Am fost cu femei în cameră, arestate cu grupul și pe care nu le-a chemat nimeni niciodată.

****

Vezi și:

Udrea, atac la Kovesi: Aresteaza sa isi faca imagine. A tintit corect catre Udrea

Ce stie Udrea? - 'Unele lucruri pot aduce prejudicii grave unor persoane care ocupa niste functii'

Udrea raspunde! E sau nu insarcinata?

Ce spune Udrea despre condamnarea lui Voiculescu si despre jurnalistii Antena 3

Elena Udrea, primul interviu dupa eliberare. Ce i-au reprosat colegele de arest

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.