Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE acuză SUA că exagerează intenționat în criza din Ucraina: 'Trebuie să evităm să ne jucăm cu nervii noştri şi reacţiile alarmiste'

UE SUA

Uniunea Europeană a cerut luni ''evitarea crizelor de nervi'' în criza dintre Rusia şi Ucraina şi a reacţiilor alarmiste, a declarat şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, relatează AFP, informează Agerpres.

''Ştim foarte bine care este nivelul ameninţărilor şi modul în care să reacţionăm. Trebuie să evităm să ne jucăm cu nervii noştri şi reacţiile alarmiste care au chiar şi consecinţe financiare'', a avertizat el, la încheierea unei reuniuni cu miniştrii de externe din UE la care a participat prin videoconferinţă şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken.

Vezi și: Rusia anunță că nu oprește gazul în Europa dacă începe războiul: 'Rusia nu a dat niciodată vreun motiv de îndoială privind seriozitatea sa'

Europenii au fost surprinşi de ''dramatizarea'' de către SUA a situaţiei din Ucraina cu anunţul unei invazii ruse ''în orice moment'' şi decizia de retragere a familiilor diplomaţilor din Kiev.

''Schimbul de opinii cu Antony Blinken a fost foarte util pentru a continua să se stabilească calea de urmat şi o coordonare foarte strânsă'', a subliniat Borrell.

''Nu cred că există ceva nou care să crească sentimentul de teamă de un atac imediat'', a spus el.

Vezi și: NATO intensifică prezenţa militară în estul Europei, inclusiv în România / Rusia denunţă 'limbajul ameninţărilor'

''Cred că există un acord complet între noi, între statele membre, pentru a spune că această măsură de precauţie (luată de Statele Unite) nu este necesară'', a adăugat el.

''Statele Unite vor răspunde acum în scris solicitărilor Rusiei. Am fost consultaţi cu privire la acest răspuns'', a menţionat şeful diplomaţiei UE.

Vezi si: Presa germană: România a propus sancțiuni economice împotriva Rusiei

''Dacă diplomaţia eşuează, suntem foarte avansaţi în pregătirea răspunsurilor la o eventuală agresiune rusă şi aceasta va fi cu siguranţă o acţiune rapidă şi hotărâtă, cu o puternică unitate, nu numai în cadrul Uniunii Europene, ci şi la nivel internaţional'', a dat asigurări responsabilul UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.