Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia anunță că nu oprește gazul în Europa dacă începe războiul: 'Rusia nu a dat niciodată vreun motiv de îndoială privind seriozitatea sa'

vestidinrusia.ro
Dmitri Peskov

Kremlinul a respins temerile că Rusia ar putea închide robinetul de gaz către Europa în cazul unor sancţiuni din cauza consolidării trupelor sale la graniţa cu Ucraina, informează DPA, relatează Agerpres.

Vezi și: NATO intensifică prezenţa militară în estul Europei, inclusiv în România / Rusia denunţă 'limbajul ameninţărilor'

''Rusia şi-a îndeplinit impecabil obligaţiile din tratat în cele mai dificile momente de confruntare între Est şi Vest'', a declarat luni la Moscova purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit agenţiei Interfax.

Vezi si: Presa germană: România a propus sancțiuni economice împotriva Rusiei

''Rusia nu a dat niciodată vreun motiv de îndoială privind seriozitatea sa''.

Kremlinul a răspuns astfel unor informaţii din presa europeană potrivit cărora ar putea fi iminentă o îngheţare a furnizării de gaze. Peskov a catalogat aceste informaţii drept ''isterie'' şi ''insinuări''.

Vezi și: Rusia amenință Europa prin vocea Gazprom: 'Rezervele de gaze din depozitele din Europa și Ucraina sunt la minime istorice'

Context

Occidentul a ameninţat Moscova cu consecinţe în cazul în care Rusia invadează Ucraina, dar Rusia neagă că are astfel de planuri, în ciuda acumulării de trupe.

În Germania, şeful Comisiei pentru afaceri externe din Bundestag, Michael Roth, a declarat pentru Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung că, dacă Occidentul va impune sancţiuni, livrările de gaze din Rusia ar putea fi ''puse în pericol''.

Vezi si: JOACA DE-A RAZBOIUL (un comentariu de Dana Budeanu) .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.