Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE ar putea suspenda tratatul Schengen

schengen

Uniunea Europeană ia în calcul suspendarea tratatului Schengen și reintorducerea controalelor la frontieră dacă amenințările continuă, iar fluxul de migranți nu poate fi controlat. Comisia Europeană ar putea propune activarea articolului 26, care prevede introducerea controalelor la granițelor interne pe o perioadă de până la doi ani.

Informația a fost publicată de agenția italiană de știri ANSA, care menționează în acest context și un nou naufragiu în Turcia, în care au murit 12 persoane, printre care și 3 copii.

Propunerea suspendării liberei circulații ar urma să fie discutată de oficialii europeni în cadrul unui summit din luna februarie.

"În situaţii de ameninţări grave la adresa ordinii publice sau de riscuri privind securitatea internă, un stat membru Schengen poate reintroduce controale la frontiera internă pentru cel mult 30 de zile sau pe durata previzibilă a riscului la adresa ordinii publice dacă perioada depăşeşte 30 de zile", se arată în Articolul 23(1) al Regulamentului CE 562/2006 privind funcţionarea Schengen. Măsurile de control la frontiere pot fi prelungite pe un termen de până la 24 de luni.

Acordul Schengen privind libera circulație a fost suspendat temporar în Austria în urma dificultăților  de a face față fluxului de refugiați. Armata a fost mobilizată, iar cancelarul austriac a pus la îndoială modul de rezolvare a problemelor practicat de Uniunea Europeană.

Norvegia, Suedia și Danemarca au impus controale temporare la frontiere în cursul săptămânii trecute.

Citește și O eurodeputată cere Comisiei Europene să protejeze spațiul Schengen

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.