Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O eurodeputată cere Comisiei Europene să protejeze spațiul Schengen

schengen-romania.exyfoh1vtj

Eurodeputata PSD, Claudia Țapardel, cere Comisiei Europene să protejeze spațiul Schengen și libera circulație a cetățenilor europeni, după ce în ultimul timp au fost introduse controale la graniță, precum Austria, Suedia sau Danemarca.

“Am transmis Comisiei Europene că securitatea și libera circulație a cetățenilor UE nu trebuie să fie privite într-o manieră simplistă: una da, alta nu. Putem să le avem pe amândouă și este absolut îngrijorător că în contextul crizei migranților, Consiliul și Comisia Europeană asistă neputincioase la posibila dezintegrare a spațiului Schengen. În ultimele luni afluxul de imigranți care au ajuns în Statele Membre UE a crescut exponențial, depășind pragul psihologic de un milion la sfârșitul anului trecut. Acest lucru a determinat unele dintre statele membre, cum ar fi Danemarca, Suedia sau Austria să reintroducă temporar controlul la frontiere. Pe termen lung, persistența acestor măsuri ar putea pune în pericol viabilitatea Acordului Schengen și libera circulație a persoanelor și mărfurilor în UE”, se arată în interpelarea transmisă de Claudia Țapardel Comisiei Europene.

În contextul preluării președinției Consiliului Uniunii Europene de către Olanda, Claudia Țapardel a sesizat lipsa de pe lista de priorități a protejării integrității și continuității spațiului Schengen.

“Schengen rămâne o întrebare fără răspuns din partea Consiliului și Comisiei Europene, nu numai pentru România și pentru Bulgaria care sunt împiedicate abuziv să intre în Schengen, dar și pentru restul statelor membre care consideră că Europa unită nu poate exista fără asigurarea dreptului fundamental la liberă circulație pentru toți cetățenii săi”, a punctat Claudia Țapardel, eurodeputată PSD.

Premierul olandez Mark Rutte a declarat recent că temele centrale ale semestrului olandez vor fi: criza refugiaţilor şi combaterea terorismului, dar obţinerea de progrese depinde de modul cum autorităţile olandeze vor şti să mobilizeze unitatea unui continenent dezbinat în abordarea chestiunii migraţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.