Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE dă de patru ori mai mulți bani pentru instruirea soldaților ucraineni: S-a ajuns la 250 de milioane de euro

bbc.com
soldati ucraina

Uniunea Europeană (UE) a anunţat un ajutor suplimentar în valoare de aproape 200 de milioane de euro în vederea formării unor militari ucraineni, iar bugetul acestei misiuni a crescut astfel la 255 de milioane de euro, relatează AFP.

Aproximativ 34.000 de militari ucraineni au beneficiat de această misiune de formare, a salutat marţi Înaltul Reprezentant UE pentru Politică Externă şi de Securitate Josep Borrell la finalul unei reuniuni, la bruxelles, cu ministrul ucrainan de Externe Dmitro Kuleba.

UE a alocat Ucrainei până în prezent o susţinere militară în valoare de 27 de miliarde de euro. Însă trebuie ”să facem mai mult şi mai repede”, a apreciat Josep Borrell. Uniunea întâmpină numeroase dificultăţi în deblocarea unor noi finanţări destinate ajutării Ucrainei.

O anvelopă de 20 de miliarde de euro - pe o perioadă de patru ani - propusă de către Borrell este blocată de către unele ţări europene reticente să cheltuiască mai mult. Altă anvelopă de 50 de miliarde de euro, în vederea unei consolidări a susţinerii europene a Ucrainei, este de asemenea blocată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.