Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE dorește extinderea operatiunilor antiteroiste în afara Europei

UE Uniunea europeana

În cadrul sesiunii plenare de la Strassbourg , șefa diplomației europene, Frederica Mogherini, a susținut crearea unui mecanism de finanțare in valoare de 10.5 miliarde de euro pentru perioda 2021 -2027, în vederea cofinanțării operațiunilor antiteroriste in afara teritoriului UE.

In prezent misiunile UE sunt consacrate în prezent formării şi instruirii de trupe din ţări partenere. Dacă va fi aprobată, 'Facilitatea Europeană pentru Pace' (PEP) va înlocui mecanismul Athena, care asigură finanţarea costurilor comune ale operaţiunilor militare ale UE purtate în cadrul Politicii de Securitate şi Apărare Comune, a precizat Mogherini. Prin mecanismul Athena sunt finantate in prezent operatiunile din Bosnia-Hertegovina, Somalia, Mali precum si operatiunile de combatere a traficului de migranti din Mediterana si operatiunile antipiraterie din cornul Africii, conform Agerpres.

Este de asteptat ca dorința de autonomie în materie de aparare a UE  ar putea fi un subiect de divergenţe cu preşedintele american Donald Trump la viitorul summit al NATO din 11-12 iulie, de la Bruxelles.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.