Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UEFA a aprobat calendarul Campionatului European feminin din 2025

uefa.com
Women Uefa

Comitetul Executiv al UEFA aprobat sâmbătă, în cadrul şedinţei sale de la Hamburg, calendarul Campionatului European de fotbal feminin, care va avea loc în anul 2025 în Elveţia.

Basel, Berna, Geneva, Lucerna, Sion, St Gallen, Thun şi Zurich sunt cele opt oraşe în care se va derula competiţia, care va avea loc în perioada 2-27 iulie 2025. Meciul de deschidere şi finala se vor juca pe stadionul St Jakob Park din Basel, potrivit agerpres.

În cadrul aceleiaşi reuniuni, UEFA a aprobat un nou format pentru Liga Campionilor la fotbal feminin, care va consta într-o fază tip campionat cu 18 echipe, cu trei meciuri pe teren propriu şi trei în deplasare pentru fiecare formaţie, urmată de fazele eliminatorii.

De asemenea, s-a decis crearea unei a doua competiţii europene intercluburi la fotbal feminin.

UEFA a confirmat că modificările vor intra în vigoare din sezonul 2025-2026, urmând ca pe 4 decembrie să anunţe detaliile complete ale viitorul format al competiţiilor, lista de acces şi calendarul.

Responsabilii fotbalului european au acceptat, totodată, să anuleze Campionatul European feminin de futsal ediţia 2024-2025, după lansarea ediţiei inaugurale a Cupei Mondiale de futsal, în 2025. În locul competiţiei respective va fi implementat un ciclu de patru ani, cu următoarea finală programată în 2027. În plus, numărul echipelor participante la faza finală va creşte de la patru la opt.

Următoarea reuniune a Comitetului Executiv al UEFA se va desfăşura pe 7 februarie la Paris şi va fi urmată de Congresul forului fotbalistic european.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.