Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uleiul de pește administrat zilnic este asociat cu creșterea fertilității masculine

organicfacts.net
ulei ulei de peste capsule

Bărbații care consumă zilnic ulei de pește au o calitate mai bună a spermei, un nivel mai ridicat de hormoni sănătoși și testicule ușor mai mari, comparativ cu cei care nu iau astfel de suplimente alimentare, potrivit rezultatelor unui studiu realizat de cercetătorii danezi, informează mirror.co.uk, potrivit Mediafax.

Uleiul de pește administrat zilnic duce la creșterea numărului de spermatozoizi și îmbunătățește motilitatea, respectiv sănătatea acestora. De asemenea, bărbații care iau ulei de pește au niveluri mai sănătoase de testosteron.

La noul studiu, realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sudul Danemarcei, au participat 1.700 de bărbați. Cei care luaseră ulei de pește în ultimele trei luni au înregistrat o creștere a cantității de spermă, a numărului total de spermatozoizi și a dimensiunii testiculelor.

În ultimii 50 - 70 de ani, bărbații din țările dezvoltate au înregistrat o scădere a calității spermei, potrivit autorului studiului, Tina Kold Jensen. Cercetătorii nu au aflat care este motivul exact, dar cred că aceasta este o consecință a dietei alimentare.

Citește și: Uleiul de cocos, periculos pentru inimă

Profesorul Allan Pacey, de la Universitatea Sheffield, Marea Britanie, expert în probleme de fertilitate, spune că studiul sugerează că suplimentele cu ulei de pește impulsionează fertilitatea la bărbați.

Acesta a avertizat, însă, că studiul nu a fost unul controlat aleatoriu și că mai sunt necesare cercetări înainte de a stabili cu exactitate că uleiul de pește a fost responsabil de această îmbunătățire.

Studii anterioare au arătat că bărbații care consumă pește și fructe de mare, pui, cereale și lapte degresat au un nivel mai mare al fertilității.

Pe de altă parte, printre factorii care influențează negativ calitatea spermei se numără fumatul, poluarea și sedentarismul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.