Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ: CSM l-a suspendat pe procurorul 'Portocală', după contestarea excluderii din magistratură

Inquam Photos / Liviu Florin Albei
mircea negulescu pg

În şedinţa de azi, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât suspendarea din funcţia de procuror, începând cu data de 6.03.2018, a lui Mircea Negulescu - procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina, până la soluţionarea recursului declarat împotriva Hotărârii nr. 2P/30.01.2018 a Secției pentru procurori în materie disciplinară.

Mircea Negulescu, zis Portocală, a fost exclus din magistratură, însă acesta a contestat în instanţă decizia. Suspendarea intervine de drept, Secţia de procurori a CSM luând doar act. Suspendarea şi excluderea depind mai departe de judecătorii ÎCCJ.

La sfârşitul lunii ianuarie secţia pentru procurori în materie disciplinară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) decidea excluderea procurorului Mircea Negulescu din magistratură. Decizia nu era definitivă şi putea fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

"În baza art. 100 lit e) din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor aplică domnului Negulescu Mircea, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina (în prezent suspendat din funcţie), sancţiunea disciplinară constând în "excluderea din magistratură" pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute la art 99 lit. a, b, l şi i teza I din acelaşi act normativ. (...) Cu drept de recurs în termen de 15 zile, de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţiei", s-a decis în şedinţa secției pentru procurori în materie disciplinară din 30 ianuarie.

Împotriva lui Mircea Negulescu au fost deschise trei dosare disciplinare, toate datând de la începutul anului 2017, respectiv 3/P/2017, 6/P/2017 si 9/P/2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.