Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Explozie DE PROPORȚII la o fabrică de confecții. Zeci de VICTIME în Asia - VIDEO

ibtimes.co.uk
incendiu bangladesh

Au fost clipe de coșmar pentru sute de muncitori ai unei fabrici de confecții! Zece persoane şi-au pierdut viaţa şi câteva zeci au fost rănite într-o explozie ce a avut loc luni seara la o fabrică de îmbrăcăminte de la periferia oraşului Dacca, capitala Bangladeshului, al doilea mare producător de confecţii din lume, relatează marţi agenţia Reuters, citată de AGERPRES.

 

Accidentul a survenit la o fabrică a companiei locale Multifabs Limited, unde a explodat un cazan de abur. ''Nouă persoane au murit în explozie şi una a decedat la spital'', a declarat un oficial al serviciului de pompieri, Palash Chandra Modak.

Compania a indicat că fabrica funcţiona bine şi că la cazan au fost făcute recent lucrări de întreţinere. ''A fost un accident. Totul mergea bine'', a declarat Mahiuddin Faruqui, şeful companiei şi director executiv, pentru Reuters. ''Cazanul mergea bine. După lucrările de întreţinere, când muncitorii au încercat să-l repornească, el a explodat'', a mai spus el.

Citește și: Trump a vorbit cu Merkel la telefon. Despre ce au discutat cei doi lideri

Firma furnizează tricotaje unor clienţi din Suedia, Danemarca, Germania, Rusia, Spania, Olanda şi Marea Britanie, inclusiv pentru Littlewoods, unul dintre cele mai vechi branduri de retail din Marea Britanie, potrivit site-ului companiei din Bangladesh.

Industria confecţiilor din Bangladesh, care ocupă locul al doilea în lume după China, are patru milioane de angajaţi şi reprezintă 80% din exporturile ţării.

Multifabs Limited a început să funcţioneze în 1992 şi a obţinut 70 milioane de dolari din exporturi în 2016, aprovizionând branduri precum Lindex, ce aparţine retailerului finlandez Stockmann and Aldi, a precizat Mahiuddin Faruqui.

Sectorul confecţiilor din Bangladesh a ajuns să fie monitorizat după ce un complex de producţie s-a prăbuşit în 2013, provocând moartea a peste 1.100 de persoane, şi după ce un incendiu survenit la o fabrică de îmbrăcăminte în 2012 s-a soldat cu moartea a 112 muncitori.

Unii activişti i-au criticat pe mulţi retaileri pentru că nu au îmbunătăţit condiţiile de muncă în lanţurile lor de aprovizionare, unde se lucrează multe ore, pe bani puţini, la standarde de siguranţă precare.

Citește și: Președintele UNJR, semnal de ALARMĂ: 'Ce se întâmplă în DNA a atins cote HALUCINANTE'.

Citește și: Noul test nord-coreean, sub atenția Seulului. 'Ar putea fi o rachetă balistică intercontinentală'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.