Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ | Lucian Bode anunță că starea de alertă se prelungește chiar în prima ședință a guvernului interimar

Radio ZU
stare de alerta

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat, miercuri, că Guvernul interimar va prelungi cu 30 de zile starea de alertă.

"Începând de ieri suntem un guvern interimar. Pe perioada interimatului, Guvernul emite doar acte normative necesare pentru administrarea treburilor publice. Astăzi, Guvernul se va reuni în şedinţă şi va adopta o Hotărâre de Guvern prin care va prelungi cu 30 de zile starea de alertă", a declarat Bode la sediul MAI.

Actuala stare de alertă a fost prelungită ultima dată pe data de 9 septembrie, cu începere din 10 septembrie, pentru o perioadă de 30 de zile. Toate măsurile de prevenire a răspândirii coronavirsului și restricțiile impuse în prezent există în baza stării de alertă.

Guvernul se va reuni în şedinţă miercuri, la Palatul Victoria, de la ora 19,00, în loc de ora 17,00, cum fusese programat iniţial, a informat Biroul de presă al Executivului. Este prima şedinţă de Guvern după ce Cabinetul Florin Cîţu a fost demis, marţi, prin moţiune de cenzură.

Bode a declarat marți seară că actualul Guvern poate şi va prelungi starea de alertă, însă nu va putea introduce noi restricţii. Bode a prezentat şi situaţia pandemiei afirmând că ”ne ducem” spre 20.000 de cazuri noi zilnice şi că se ia în calcul transferul bolnavilor în străinătate. Există și un precedent în cazul prelungirii stării de alertă de către un guvern interimar: în decembrie 2020, guvernul condus de Nicolae Ciucă a luat o asemenea decizie. Pe de altă parte, există și constituționaliști care susțin că un guvern interimar nu ar avea dreptul să prelungească starea de alertă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.