Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMĂ ORĂ Marcel Ciolacu anunță moțiune de cenzură a în PRIMA ZI după încheierea stării de alertă/ PSD sesizează CCR pe starea de alertă

stiripesurse.ro
Marcel Ciolacu

Liderul PSD Marcel Ciolacu a anunțat că PSD va depune moțiune de cenzură la adresa Guvernului Orban după încheierea stării de alertă.

Citește și: ADEVĂRATA explicație pentru creșterea numărului de cazuri de coronavirus: încă un spital din România DEVINE FOCAR și se închide

"Restrângerea de drepturi nu se poate face fără lege în Parlament. Vom face o trimitere la CCR, vom face o sesizare. Începând de astăzi PSD începe munca pentru moțiunea de cenzură, vom strânge semnături și vom depune moțiune la adresa guvernului a doua zi după ce starea de alertă se va încheia", a declarat Ciolacu.

Reacția lui Ciolacu vine după ce PNL nu a introdus la vot în Parlament prelungirea stării de alerta.

"Plenul reunit de joi nu va include un punct referitor la prelungirea stării de alertă. PSD a modificat legea şi a introdus un text, din punctul meu de vedere neconstituţional, şi anume că Parlamentul încuviinţează starea de alertă, dar pe prelungirea stării de alertă nu există nicio dispoziţie expresă prevăzută de lege. Ca atare, în mod corect a făcut adresa, şi anume ne-a informat cu privire la hotărârea de Guvern privitoare la prelungirea stării de alertă, care de altfel s-a şi publicat în Monitorul Oficial. Poziţia PNL este că nu e necesar niciun demers al Parlamentului pentru prelungirea stării de alertă", a declarat miercuri pentru AGERPRES Alina Gorghiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.