Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ Patriarhia Română cere REDESCHIDEREA bisericilor: Normalizarea vieţii sociale înseamnă exercitarea dreptului fundamental la viaţa religioasă publică

basilica.ro
biserica distantare sociala

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a afirmat că este nevoie şi de redeschiderea bisericilor după ridicarea stării de urgenţă.

"Biserica Ortodoxă Română, ca şi celelalte culte religioase din Romania, va face demersuri fireşti şi riguros argumentate pe lângă autorităţile statutului pentru a găsi împreună căile raţionale de întoarcere graduală, precaută, dar grabnică, la starea de normalitate, stare care nu include doar o dimensiune materială, ci şi una spirituală. Normalizarea vieţii sociale înseamnă aşadar, în mod evident, şi revenirea oamenilor, cu respectarea măsurilor de protecţie necesare, la exercitarea dreptului lor fundamental la viaţa religioasă publică, adică în lăcaşurile de cult", a declarat Bănescu pentru Agerpres.

Citește și: Reacția magistraților după decizia CEDO în cazul Kövesi: ‘Este inadmisibil. Toți factorii responsabili să-și asume consecințele’

Potrivit Ordonanţei Militare 2 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19, publicată, pe 22 martie, în Monitorul Oficial, "se pot oficia slujbe în lăcaşurile de cult, de către slujitorii bisericeşti/religioşi fără accesul publicului, slujbele putând fi transmise în mass-media sau online".

În aceeaşi zi, Cancelaria Sfântului Sinod a transmis că Sfânta Liturghie şi celelalte slujbe se vor oficia în lăcaşul de cult, la toate parohiile, de către slujitorii bisericii respective, fără participarea publicului, ceremoniile urmând să fie transmise online şi în media locală sau naţională.

Citește și: Prima reacție a Laurei Codruța Kövesi după victoria de la CEDO .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.