Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMATUM pentru Rusia! SUA, avertisment dur către Putin: 'Sancţiunile vor rămâne în vigoare...'

sua rusia

SUA cer din nou Rusiei să oprească agresiunea din Ucraina şi să se retragă din Crimeea. Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat avertizează că sancţiunile la adresa Rusiei vor rămâne în vigoare până când angajamentele din cadrul acordurilor de la Minsk nu vor fi îndeplinite integral.

Citeşte şi: Ce se întâmplă după DECESUL Reginei Elisabeta: Dezbateri SENSIBILE în Commonwealth

"Ieri am marcat cea de-a treia aniversare a semnării pachetului de măsuri pentru punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk. Din păcate, Rusia continuă să-și ignore angajamentele asumate în cadrul acordurilor de la Minsk, provocând un conflict fierbinte în Ucraina, care a costat peste 10.000 de vieți, inclusiv peste 2.500 de civili, și a distrus 1,6 milioane de ucraineni.

Rusia continuă să nege implicarea sa directă, în timp ce forțele conduse de ruși intimidează și refuză accesul sigur la monitorii OSCE neînarmați și suprimă activitatea mass-mediei independente și a societății civile. Ucraina a adoptat legislația - inclusiv amnistia pentru forțele antiguvernamentale și statutul special pentru Donbas indicând dorința Ucrainei de a pune în aplicare acordurile de la Minsk.

În strânsă colaborare cu Franța și Germania, Statele Unite continuă să îndemne guvernul rus să înceteze agresiunea în Ucraina. Statele Unite folosesc această ocazie pentru a reafirma că sancțiunile noastre vor rămâne în vigoare până când Rusia își va îndeplini integral angajamentele în temeiul acordurilor de la Minsk. Sancțiunile noastre separate în Crimeea vor rămâne în vigoare până la revenirea Rusiei la peninsula.", susţine purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Heather Nauer, într-un comunicat de presă.

Citeşte şi: Sorina Matei revine cu criticile DURE: 'Când procurorii sunt mai INFRACTORI ca inculpaţii...'. Ce mesaje le transmite lui Kovesi şi Ghiţă .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.