Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMELE calcule înaintea votului la Moțiunea de cenzură. Opoziția se laudă că are voturile, Puterea că a reușit salvarea situației

variante calcule scenariu plan

Matematic vorbind PSD, Pro România, ALDE și PPUSL  NU ar avea un număr suficient de parlamentari să treacă moțiunea:

PSD are 193 de parlamentari: 124 de deputați și 69 de senatori. Pro România are 24 de parlamentari: 3 senatori și 21 de deputați). PSD + Pro România = 217 parlamentari. La acest număr se adaugă afiliații ALDE și PPUSL la Grupurile parlamentare ale PSD: 12 deputați și 3 senatori. Numărul ajunge la 232. OFICIAL deci Opoziția se bazează pe 232 de parlamentari.

Vezi și: IMAGINI INCREDIBILE cu cel mai bogat român: Alături de soție, în papuci, tricou și pantaloni scurți, pe o terasă din București

De unde ar putea veni voturile salvatoare? De la cei 10 parlamentari neafiliați și cei 18 parlamentari ai Grupului Minorităților Naționale, grup în care reprezentantul fiecărei minorități acționează după propriul interes. Dacă ar fi să ne luăm după calculele PSD atunci Moțiunea ar trece cu un scor de peste 240 de parlamentari.

Dar nici Puterea nu stă cu mâinile în sân. PNL, USR și PMP au anunțat deja că parlamentarii lor nu vor participa la ședință lăsând Opoziția să își aducă oamenii în sală și să facă cvorumul de ședință. De asemenea au fost demarate negocieri om cu om și potrivit surselor la vârful PNL nu mai puțin de 16 până la 20 de parlamentari ai Opoziției au fost deja ”suciți”. Se vorbește de 2 de la PSD, 2 de la PPUSL, 2 de la ALDE și restul de la Pro România.

Discuții intense au avut loc și cu cei din Grupul Minorităților Naționale și Neafiliați din care liberalii susțin că și-au făcut ”destui prieteni”.

În ce privește disciplinatul grup al UDMR, acesta va lua o decizie oficială mâine. Public sunt virulent împotriva Guvernului, dar neoficial aceștia ar urma să decidă mâine să nu voteze, dar să participe la ședință.

PS: De la PSD vor lipsi deputatul de Arad, Adrian Todor, care este carantinat după ce a fost în contact cu un infectat de COVID-19 și Valeriu Steriu, al cărui mandat de deputat a expirat chiar azi (el a fost votat ca membru în Comitetul de Reglementare al ANRE). Cei doi au fost scăzuți din cei calculați ca fiind Pro Moțiunea de cenzură.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.