Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un analist politic tranșează mișcările din PSD, după demisia lui Tudose: 'Pesediștii cu pretenții se înghesuie să pupe papucul sultanului Dragnea l'

Inquam Photos / Octav Ganea
liviu dragnea zambet

Stelian Tănase a comentat pe blog-ul său mișcările care au loc în PSD, după demisia lui Mihai Tudose. Analistul politic scrie despre lupta care se produce în partid pentru un post de ministru în Guvernul care se va forma.

"Nici nu s-a răcit bine fotoliul lui Mihai Tudose că a început cafteala pentru a ocupa un loc în viitorul cabinet. Pesediștii cu pretenții se înghesuie la sediul din Kiseleff să pupe papucul sultanului Dragnea l pentru a primi o ciozvîrtă. I-o merge țării rău, cum se anunță, dar lor le va merge excelent. Asta e rețeta magică numită „Teleorman”! Sunt peste 20 de locuri disponibile în guvern, plus agenții etc. Să zicem ca unul este deja s-a ocupat – cel al zisei d-ne Viorica Dăncilă din ilustra localitate Roșiorii de Vede.

Citește și: Tudor Chirilă îi prevestește un viitor SUMBRU următorului premier: Actorul cheamă România în stradă, după 'sacrificarea' lui Mihai Tudose

Liviu Dragnea este cert într-o pasă neagră. Nu are încredere în România cu excepția județului Teleorman, teritoriul sacru al nașterii sale divine în casa unui milițian din comuna Grația. S-a fript cu Timiș-ul, s-a fript cu Brăila. Așa că s-a întors obosit la baștină ca Ulisse. Aici a găsit o mare devotată, cineva care nu i-a ieșit vreodată din cuvînt. O fidea, cum zicea nenea Iancu Caragiale. Au lucrat împreună. D-na Dăncilă la organizația de femei PSD/Județ. Celălalt ca președinte CJ. A ieșit ce a ieșit.

Teleorman este cel mai prost plasat județ din țară la multe capitole. Printre cele mai sărace. La Alexandria nu există nicio librărie. O mare parte a locuitorilor este analfabetă. În schimb Dragnea a facut avere fiind șeful județului mai multi ani. Aici e șmecheria! Acum cei doi, Dragnea si Dăncilă, iau la rînd România. Se vor folosi tehnicile verificate în Teleorman. Sunt atîtea bălți Belina de confiscat și nenumărate firme ca Tel Drum care merită însușite. Pînă în 2020 e destul timp.

L-am văzut pe Dragnea două seri la rind in fața presei cu prestații actoricești remarcabile. Prima dată după un CEx. Cu Dragnea jupîn peste PSD, jubilînd după ce l-a alungat pe Mihai Tudose. L-am văzut și aseară după alt CEx în care ne-a dat numele premierului. Dragnea este un entertainer înainte de orice, un prestigitator. Face un standup comedy de mare clasă. Mi-a plăcut cînd a aruncat poanta că de data asta nu el alege premierul pe motiv că are mînă proastă. Ca sa fie credibil a zis că nici măcar nu participă la ședința CEx. Să-și ia membrii lui răspunderea!

Citește și: CTP o face 'PRAF' pe Viorica Dăncilă și solicită intervenția lui Klaus Iohannis: ' Dragnea avea zâmbet de hienă ostenită'

Gogoriță! Știa deja numele premierului. Îl șoptise deja membrilor CEx. Ei au avut misiunea să voteze cum le-a dictat nu coștiința lor ci voința lui Dragnea. Lumea nepesedistă s-a prins ce joc face. Dragnea știa încă dinainte de a-l demite pe Tudose cine îi va lua locul. Un nume din Teleormanul lui drag. Anume omul lui de casă. Voia să se spună prin bancul absentei lui de la CEx că nu este amestecat ca să nu se mai spună ca este un dictator, blabla. Membrii CEx spre rușinea lor s-au supus la acest exercițiu umilitor.Eh si cum a povestit Dragnea presei sedința CEx si ne-a vorbit patetic și lacrimogen despre de dna Drăcila preferata domniei sale – mai rar cineva bobocule!

Aud că în tinerețea lui revoluționară Liviu Dragnea cînta într-o formație. Înțeleg că de acolo i se trage – îi place scena (ca lui Berlusconi, și el cîntăreț în tinerețe). Se simte bine în fața publicului. Vrea aplauze. El nu vorbește natural ci spune texte, trimite mesaje. Are un repertoriu vast de glumițe și diversiuni. Românii sunt publicul lui. Așteaptă de la ei să fie aplaudat. Dar și să plătească bilet ca să-ți înfunde buzunarele la sfirșitul reprezentației. Distracția costă. Nu!? …", a scris Stelian Tănase pe blog.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.