Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un australian şi o suedeză au rămas în cursa pentru postul de secretar general al OECD

euronews.com
OECD

Fostul comisar european Anna Diamantopoulou, candidata Greciei la postul de secretar general al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD), a anunţat luni că se retrage din cursă, astfel că în ultima etapă a procesului de selecţie au mai rămas doar doi candidaţi, transmite Bloomberg, anunță AGERPRES.

Într-o postare pe Twitter, Diamantopoulou a informat că a decis să îşi retragă candidatura "în încercarea de a facilita consensul în procesul de selecţie". În perioada 1999-2004, Anna Diamantopoulou a fost comisar european pentru muncă şi afaceri sociale.

În cursa pentru desemnarea celui care îi va succeda în funcţie lui Angel Gurria au mai rămas suedeza Cecilia Malmström, care a ocupat postul de comisar european al Comerţului, şi fostul ministru de Finanţe din Australia, Mathias Cormann. Selectarea noului secretar general al Organizaţiei cu sediul la Paris este programată să se încheie luna aceasta urmând ca cel/cea care va fi ales să îşi preia atribuţiile la 1 iunie.

Citește și: Medicul Emilian Imbri trage un puternic semnal de alarmă: ‘Numărul persoanelor care vin spre spital, de vreo două săptămâni a crescut. Acum două săptămâni de exemplu, aveam 200 de locuri libere în spital, astăzi avem 82’

Mexicanul Angel Gurria este cel care, la capătul a trei mandate, a transformat profund OECD, extinzând Organizaţia prin includerea ţărilor în curs de dezvoltare.

Înfiinţată în anul 1961, OECD joacă un rol de consiliere pentru guvernele ţărilor puternic dezvoltate în materie de politică economică, socială şi de guvernare. Cele 37 de state membre OECD deţin împreună aproximativ 60% din economia mondială, 70% din comerţul mondial şi 20% din populaţia lumii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.