Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un bărbat din judeţul Arad a fost reţinut pentru camătă: oferea împrumuturi cu dobânzi de până la 100%

AP
bani

Un bărbat din judeţul Arad a fost reţinut pentru camătă, după ce timp de mai bine de doi ani ar fi oferit împrumuturi cu o dobândă lunară de până la 100% din suma acordată, iar drept garanţie lua acte de identitate sau carduri de salarii, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad, scrie Agerpres.

Poliţiştii oraşului Chişineu Criş au desfăşurat o percheziţie acasă la suspect, care are 36 de ani şi este din localitatea Vânători, bărbatul fiind bănuit de efectuarea unor operaţiuni financiare fără drept - camătă. 

"În urma documentării activităţii infracţionale, poliţiştii au stabilit că, începând din anul 2016, bărbatul ar fi dat mai multor persoane, cu titlu de împrumut, diferite sume de bani, percepând o dobândă lunară de 50% şi 100% din suma acordată. Pentru a garanta returnarea banilor, bărbatul ar fi solicitat celor împrumutaţi cărţi de identitate şi carduri bancare de salarii", se arată într-un comunicat remis, miercuri, de IPJ Arad.

Citește și: Un bărbat a murit, după ce ar fi făcut infarct la volan şi s-a răsturnat cu maşina în şanţ

În locuinţa suspectului au fost găsite 17 carduri bancare, şase cărţi de identitate şi alte înscrisuri, precum şi 15.600 de lei şi 70 de euro, fiind identificate până în prezent 29 de persoane vătămate. 

Arădeanul a fost reţinut şi va fi prezentat magistraţilor Judecătoriei Chişineu Criş cu propunere de arestare preventivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.