Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un bărbat din Suceava a fost reţinut pentru contrabandă. Zeci de mii de cartuşe de ţigări au fost confiscate

contrabanda

Un bărbat a fost reţinut după ce a fost depistat în trafic, pe DN 2E, în localitatea suceveană Capu Codrului, cu câteva zeci de mii de cartuşe de ţigări de provenienţă extra-comunitară, o altă cantitate fiind identificată şi confiscată, marţi, dintr-un depozit folosit de acesta.

Potrivit IPJ Suceava, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice - Biroul Fraude Vamale au desfăşurat activităţi investigative complexe pentru prinderea în flagrant a unui bărbat ce efectua un transport de ţigări de contrabandă, dar şi pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi identificarea locaţiilor în care au fost depozitate ţigările şi a persoanelor implicate în circuitul infracţional, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Traian Băsescu: Coronavirusul va intra în România. Trebuie să ne pregătim pentru ce-i mai rău. Eu aș opri azi, acum, zborurile din Italia

Sursa citată precizează că au rezultat indicii cu privire la faptul că dintr-un imobil tip hală, aflat pe raza comunei Moara, a fost încărcată o cantitate mare de ţigarete de provenienţă extra-comunitară într-o autoutilitară tip bus care, ulterior, s-a deplasat în direcţia oraşului Gura Humorului, în tandem cu un autoturism, ce avea rol de a asigura traseul în calitate de antemergător.

Luni seara, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului - Compartimentului Rutier au organizat un filtru la Capu Codrului, fiind interceptate autoturismul antemergător şi autoutilitara.

La semnalele regulamentare de oprire, conducătorul auto a oprit brusc, după care a cuplat transmisia vehiculului în retur şi a efectuat manevra de mers cu spatele, spre Fălticeni, cu intenţia clară de a se sustrage controlului.

Citeşte şi: Cel dintâi PAZNIC al insulei Belina a divulgat tot ce știa despre secretele locului - Ce detalii a oferit judecătorului în dosarul de corupție

Conform poliţiştilor, s-a pornit în urmărirea autoutilitarei, acţiune ce s-a desfăşurat pe o distanţă de aproximativ 1.500 metri, pe DN 2E, pe direcţia Gura Humorului-Fălticeni, aceasta rulând în viteză cu spatele, având un mers sinuos de pe un sens de mers pe celălalt, cu intenţia de a scăpa de echipajul de poliţie.

Poliţiştii au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, legal, după ce şoferul autoutilitarei nu s-a conformat semnalelor de oprire efectuate de echipajul rutier, fiind şase focuri, trei de avertisment în aer şi trei asupra pneurilor autoutilitarei, fără a fi înregistrate victime.

Autoutilitara nu a mai putut continua deplasarea şi a fost blocată după ce a intrat în gardul unei locuinţe.

Persoana aflată la volan, identificată ulterior ca fiind un bărbat de 26 ani, din oraşul Vicovu de Sus, a ieşit pe geamul portierei stânga a autoutilitarei şi a sărit în curtea unei locuinţe, încercând să fugă, dar a fost prins de către membrii echipajului de poliţie, imobilizat şi încătuşat.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, Episodul 5: 'Nu ai cum să fii liberal sau progresist într-o naţie care este 90% socialistă'

În autoutilitară au fost găsite peste 20.000 de cartuşe de ţigări de provenienţă extra-comunitară.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de ale Poliţiei Române, s-a stabilit că autoutilitara a fost radiată din circulaţie din 28 decembrie 2018, iar plăcuţele cu numere de înmatriculare sunt atribuite unui alt vehicul.

Prin extinderea verificărilor, marţi dimineaţă, la sediul depozitului din comuna Moara de unde a fost încărcat în ziua precedentă transportul interceptat, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice - Biroul Fraude Vamale, sprijiniţi de luptători din cadrul SAS Suceava, au desfăşurat o percheziţie şi s-a identificat şi confiscat o altă cantitate de peste 30.000 de cartuşe de ţigări de contrabandă, au transmis reprezentanţii IPJ Suceava.

Cercetările sunt continuate de către lucrători specializaţi din cadrul SICE - Biroul Combaterea Fraudelor Vamale, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale şi luării măsurilor legale ce se impun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.