Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un blogger rus, condamnat pentru că l-a îndemnat pe Vladimir Putin să distrugă Siria

putin

Un celebru blogger rus, Anton Nosik, a fost condamnat luni să plătească o amendă importantă pentru extremism, la un an după apelul său adresat lui Vladimir Putin de a "rade Siria de pe hartă', potrivit AFP.

'Anton Nosik a fost recunoscut vinovat de crima prevăzută de art. 282 din Codul penal (incitare la ură sau animozitate şi nerespectarea demnităţii umane) şi condamnat la o amendă de 500.000 de ruble' (7.000 de euro), a indicat pentru AFP purtătoarea de cuvânt a tribunalului Presnenski din Moscova, Anastasia Pîlina.

Citește și: Primăria oraşului francez Calais nu a reușit stoparea lucrărilor la zidul britanic antimigranţi

Procurorul ceruse doi ani de detenţie pentru acest blogger de 50 de ani, foarte popular în Rusia, care îşi publicase textul la 1 octombrie 2015, a doua zi după începerea oficială a operaţiunii militare ruse în Siria în sprijinul regimului de la Damasc.

În acest text intitulat 'Raderea Siriei de pe hartă', el 'saluta călduros' lansarea loviturilor aeriene ruseşti, estimând că Siria era "un inamic militar real' al Israelului şi merita într-adevăr să fie bombardată.

Anton Nosik a trăit în Israel între anii 1990 şi 1997 şi are dublă cetăţenie, rusă şi israeliană.

'Anton Nosik este prima persoană care a fost acuzată de crima de a-l fi susţinut deschis pe Vladimir Putin', a ironizat avocatul său, Serghei Badamşin, pe site-ul openrussia.org.

Bloggerul, care nu se recunoaşte vinovat şi apreciază că a emis o 'opinie personală', a declarat că va face apel la această sentinţă, conform Agerpres.

Decizia Kremlinului de a trimite bombardiere, elicoptere şi rachete de croazieră în sprijinul armatei preşedintelui Bashar al-Assad nu a provocat nici dezbateri publice nici proteste în Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.