Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un cântăreţ din Germania, anchetat pentru acuzaţii mincinoase de antisemitism

digi24.ro
Germania

Parchetul german a cerut joi anchetarea în instanţă a unui cântăreţ, Gil Ofarim, pentru denunţuri calomnioase şi defăimare, acuzându-l că a inventat insulte antisemite care i-ar fi fost adresate, într-un scandal intens mediatizat în Germania, informează AFP.

Gil Ofarim, care este compozitor, textier şi chitarist, a declarat la începutul lunii octombrie că a fost dat afară dintr-un hotel din Leipzig deoarece purta un pandantiv cu steaua lui David.

El a distribuit apoi un videoclip pe Instagram care îl arăta în timp ce se afla în faţa hotelului, purtând acel pandantiv în jurul gâtului. potrivit Agerpres.ro.

Gil Ofarim a spus că doi angajaţi ai hotelului i-au cerut să "îşi împacheteze" steaua pentru a putea să îl înregistreze, în momentul în care cântăreţul se plângea că alţi clienţi l-au depăşit în coada de aşteptare formată la recepţie.

Bănuieli privind veridicitatea faptelor semnalate au apărut destul de repede, întrucât imaginile suprinse de camerele de supraveghere arătau că muzicianul nu purta steaua lui David în acel moment.

În final, Parchetul din Leipzig a clasat fără urmări juridice ancheta deschisă pentru discriminare împotriva unui angajat al hotelului.

Acesta din urmă a deschis la rândul lui un proces pentru defăimare, iar cântăreţul este de acum acuzat că a distribuit acel videoclip "cunoscând pe deplin caracterul mincinos al faptelor imputate" şi consecinţele pe care le risca angajatul, a precizat Procuratura din Leipzig.

După ce au "interogat mai mulţi martori" şi au "analizat imaginile de pe camerele de supraveghere", anchetatorii "nu au găsit elemente care să confirme" ceea ce a afirmat Gil Ofarim şi au ajuns la concluzia că "faptele relatate nu au avut loc", se afirmă în comunicatul Parchetului german.

Incidentul a suscitat dezbateri aprinse în Germania, iar ministrul german de Externe de la acea vreme, Heiko Maas, a condamnat presupusa agresiune.

"Leipzig nu este un caz izolat", a deplâns fostul ministru, îndemnând societatea germană "să strângă rândurile" împotriva antisemitismului.

Tribunalul din Leipzig trebuie să decidă acum dacă va deschide sau nu un proces. În cele mai multe cazuri, tribunalele din Germania dau curs curs cererilor formulate de parchete.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.