Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un celebru milionar, 'îngropat' de oamenii legii: I se pregăteşte un nou proces greu

DIICOT

Un milionar celebru trece prin clipe groaznice. Ae mari probleme cu legea şi acestea sunt departe de a se termina. Urmează un nou proces extrem de greu. Gruia Stoica va fi judecat într-un proces de crimă organizată.

Citeşte şi: Gabriel Oprea, desfiinţat de un celebru actor: 'Boss, tu chiar mai dormi liniştit?'

Magistraţii Tribunalului Iaşi au judecat un nou termen în dosarul în care omul de afaceri Gruia Stoica este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, spălare de bani şi evaziune fiscală. Gruia Stoica, devenit celebru pentru contractele cu statul, este judecat la laşi pentru o privatizare dubioasă pe care a instrumentat-o la Paşcani, în 2003.

Citeşte şi: Noi dezvăluiri şi acuzaţii despre procurorul din cazul lui Victor Ponta

„Preluarea s-a efectuat prin achiziţionarea întregului portofoliu de acţiuni de la Societatea Naţională de Transport Feroviar de Marfă – CFR Marfă SA“, detaliază DIICOT. Anchetatorii spun că între 2003 şi 2005, cei trei inculpaţi, „bazându-se pe relaţia de rudenie şi încredere reciprocă“, au constituit un grup infracțional organizat în scopul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, elaborând un plan prin care să diminueze contribuţiile către stat a celor două firme. „În cadrul grupului infracţional, fiecare dintre cei trei inculpaţi a îndeplinit un anumit rol în circuitele evazioniste şi de spălare a banilor. După achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni al SC Transbordare Vagoane Marfă inculpaţii Didilă Vasile, Răducan Vasile şi Stoica Gruia au schimbat conducerea societăţii impunând propriile reguli“, au explicat procurorii.

Citește și: Președintele Uniunii Judecătorilor face dezvăluiri incendiare: SRI veghează atent asupra justiției

Aceştia au mai arătat că în circuitul relaţiilor comerciale fictive ar fi fost introduse şi alte firme, în scopul spălării banilor. Anchetatorii au exemplificat un contract fictiv de subînchiriere vagoane şi unul, tot plăsmuit, de consultanţă. Prejudiciul total s-ar ridica la 8,8 milioane de lei, a mai arătat DIICOT, conform ziaruldeiasi.ro.

Citește și: Alianță SURPRINZĂTOARE pe scena politică: TREI partide și-au dat mâna / DOCUMENT

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.