Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un celebru rapper din Mali a fost eliberat după mai mult de trei luni de la răpirea sa

tellerreport.com
rapper kébé

Un celebru rapper din Mali şi un membru al trupei sale au fost eliberaţi după mai mult de trei luni de la răpirea lor în regiunea Timbuktu, din nordul ţării, de către bărbaţi înarmaţi, a anunţat marţi preşedinţia din Mali, relatează AFP.

Rapperul Amadou Kébé, supranumit "Dr Keb", în vârstă de 27 de ani, şi colegul său de trupă Ousmane Coulibaly, cunoscut drept "Bacozy", au fost eliberaţi luni în oraşul Timbuktu, capitala regiunii omonime, a anunţat preşedinţia pe Twitter. O ceremonie oficială pentru a marca eliberarea lor a fost organizată marţi în capitala Bamako.

Rapperul Kébé este cunoscut în Mali datorită cântecelor sale care încearcă să facă tinerii conştienţi de viaţa naţiunii.

El şi alţi trei membri ai trupei sale călătoreau spre nordul ţării pentru concerte în regiune când au fost răpiţi, pe 29 iulie, în Goundam, în regiunea Timbuktu. Doi membri ai trupei au fost apoi eliberaţi în zilele următoare.

"O miliţie locală din Gourma Rhaouss (regiunea Timbuktu) i-a răpit pe tânărul rapper" şi pe colegul său, a declarat un mediator, fără a oferi detalii despre această miliţie şi despre condiţiile eliberării, potrivit Agerpres.ro.

Răpiri ale cetăţenilor din Mali au loc cu regularitate în ţară, alături de cele mai mediatizate care vizează străini.

Ţara din Africa se află prinsă din 2012 în mijlocul acţiunilor grupărilor afiliate Al-Qaida şi organizaţiei Stat Islamic, precum şi a violenţelor comise de miliţii autoproclamate de autoapărare şi de bandiţi. Forţele armate din Mali sunt chiar şi ele acuzate de abuzuri.

Violenţele izbucnite în 2012 în nordul ţării s-au extins în centru, în ţările învecinate Burkina Faso şi Niger, şi au provocat mii de morţi (civili şi militari) şi strămutarea a sute de mii de persoane, în pofida desfăşurării forţelor ONU, franceze şi africane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.