Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un centru de vaccinare de la un spital județean de urgență a eșuat și se închide: Doar jumătate dintre medici s-au vaccinat

Deschide.md
vaccinare Moldova

Centrul de vaccinare împotriva COVID-19 organizat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc îşi va înceta activitatea în data 1 aprilie, a anunţat conducerea unităţii sanitare, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, centrul de vaccinare de la SJU Miercurea Ciuc şi-a început activitatea în data de 4 ianuarie şi până luni, 22 martie, au fost administrate aici 10.505 doze de vaccin împotriva noului coronavirus, ceea ce înseamnă un număr de 6.922 de persoane vaccinate. În acest centru au fost imunizaţi şi 741 dintre angajaţii spitalului, ceea ce înseamnă 52% din personalul unităţii medicale, scrie Agerpres.ro.

Citește și: Rareș Bogdan, scrisoare de ultim moment de la Ursula von der Leyen: ‘Comisia nu pune la îndoială necesitatea ca autoritățile să adopte măsuri adecvate pentru a se proteja de noile tulpini ale virusului’

În comunicat se mai arată că programarea celor care ar trebui să fie imunizaţi la centrul de la spital, după data de 1 aprilie, va fi relocată de către platforma de programare la centrul de vaccinare organizat în fostul sediu al Serviciului de Ambulanţă din Miercurea Ciuc.

Tot acolo trebuie să se deplaseze pentru rapel cei care au primit prima doză de vaccin la centrul de vaccinare din spital.

Citește și: Gabriela Firea: ‘Da, știu, PSD e de vină! Memorandumul pe care îl nega, ieri, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, există, confirmă, azi, ministrul Muncii, Raluca Turcan’

În centrul de vaccinare din spital lucrează, până 1 aprilie, un număr de 7 medici, 9 registratori medicali, 32 asistenţi medicali şi un psiholog. Ei au realizat înregistrarea, triajul, vaccinarea şi supravegherea celor care au venit pentru vaccinare.

"Am considerat important să pornim acest centru pentru vaccinarea personalului din spital şi pentru ca pacienţii noştri să-şi primească vaccinul la noi. Numărul dozelor de vaccin administrate aici arată cât de importantă a fost această activitate din centru", a declarat dr. Konrád Judit, managerul spitalului, citată în comunicatul de presă.

Citește și: Scandal de proporții! Un nume greu din PNL vrea ruperea țării: ‘România are nevoie urgent de descentralizare și regionalizare. Dumnezeii luptei cu COVID-19 de la București impun decizii aberante’

Spaţiile centrului vor primi altă destinaţie, în cadrul reorganizărilor necesare pentru înfiinţarea centrului de cardiologie intervenţională, mai precizează sursa citată.

Centrele de vaccinare anti-COVID-19 organizate în spitalele din Odorheiu Secuiesc, Topliţa şi Gheorgheni au fost mutate, de la începutul lunii februarie, în spaţii puse la dispoziţie de către primăriile acestor oraşe.

Citește și: Prefectul Capitalei anunță că se închid școlile: Învățământul ar trebui să treacă în on-line! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.